Znana je igralska ekipa 25. Jamesa Bonda

Znana je igralska ekipa 25. Jamesa Bonda (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 4. 2019

Kot so ob začetku produkcije naznanili ustvarjalci, 25. film iz britanske vohunske franšize o Jamesu Bondu še vedno nima naslova. So pa razkrili, da se ob bok Danielu Craigu, ki bo v vlogi priljubljenega tajnega agenta domnevno nastopil zadnjič, vračajo Ralph Fiennes, Lea Seydoux, Ben Whishaw, Naomie Harris in Jeffrey Wright.

Sporočilo o naslovu filma in ekipi so producenti filma preko uradnega Twitter profila filma v svet poslali z Jamajke, kjer je pisatelj Ian Fleming ustvaril Jamesa Bonda in kjer so ter bodo tudi tokrat snemali agentove dogodivščine. Po besedah producentke Barbare Broccoli se bo film pravzaprav začel na Jamajki, kjer bo agent užival na oddihu. Kljub vsemu pa za enkrat še nimajo naslova zanj.

Kot so še naznanili, se v zasedbo poleg Craiga vračajo igralec Ralph Fiennes kot M, ki ga je bilo mogoče videti v filmu Skyfall, Lea Seydoux, ki je nastopila v Spectre, kot Dr. Madeleine Swann ter Ben Whishaw kot Q, ki je nastopil že v obeh že omenjenih bondiadah. Moneypenny bo ponovno Naomie Harris, Rory Kinnear agent MI6, ekipi se ponovno pridružuje tudi igralec Jeffrey Wright kot Felix Leiter.

Med novimi obrazi pa bodo Dali Benssalah, Billy Magnussen, Ana De Armas, David Dencik, Lashana Lynch in Rami Malek. Ta bo igral glavnega antijunaka in je v posnetku napovedal, da bo poskrbel za to, da Jamesu Bondu v novem filmu ne bo šlo vse po načrtih.

Novi film iz franšize bodo razen na Jamajki snemali tudi v Italiji, na Norveškem in v Londonu, so razkrili ustvarjalci.

Najnovejši film iz britanske vohunske franšize so sicer spremljale težave in zamude. Po prvotnih predvidevanjih naj bi bil v kinih na ogled lani jeseni, a so ga prestavili. Zdaj je napovedan za 8. april 2020.

Scenarij podpisujejo Neal Purvis, Robert Wade, Scott Z. Burns in Phoebe Waller-Bridge. Režiserja Dannyja Boylea, ki je sodelovanje odpovedal zaradi "ustvarjalnih razlik", je septembra lani zamenjal Cary Fukunaga.