Dare Kaurič na odru 36. festivala Melodije morja in sonca!

5. 7. 2016

Dare Kaurič, član zasedbe Kingston in avtor mnogih glasbenih uspešnic, bo to soboto, 9. julija, ponovno nastopil v amfiteatru portoroškega Avditorija, kjer bo potekal že 36. festival Melodije morja in sonca. Dare se bo pod zaporedno številko pet, predstavil s poletno skladbo Na ta lep in sončen dan ...

Dare je že stari znanec festivala Melodije morja in sonca, saj je kot izvajalec in avtor že večkrat sodeloval. S Kingstoni je dosegel tri zmage, in sicer leta 1996, s skladbo Ko bo padal dež, leta 1998, s skladbo Cela ulica nori in leta 2002, s skladbo Hotel Modro nebo. Leta 2004 je dosegel zmago kot avtor skladbe Brizgalna brizga, v izvedbi zasedbe Atomik Harmonik. Sledilo je desetletje premora, ko je na festivalu leta 2014, nastopil z zasedbo Fauš dur, v izredno lepo sprejeti blueserski skladbi Čisto na dnu, lansko leto pa je na festivalu njegovo skladbo Hit poletja, izvajala ženska vokalna skupina Šturle.

dareDare Kaurič se na letošnji festival odpravlja popolnoma neobremenjen, predvsem z namenom, da preživi sončen vikend z glasbenimi znanci in predstavi novo skladbo, ki se bo nahajala tudi na prihajajočem, drugem solo albumu Tik pred zajci. Daretu se bodo na odru pridružila tri simpatična dekleta iz plesne zasedbe Mystique, zato bo nastop zagotovo vreden ogleda.

Dare, ki je pri skladbi Na ta lep in sončen dan, avtor glasbe, besedila in aranžmaja, pa dodaja: »Skladba po zvoku definitvno izstopa iz kalupov trendovske spolirane pop produkcije. Je malce trša, kot je v navadi za festivale, za kar je poleg mene odgovoren tudi »soborec« iz nekdanje skupine KuZle, ki je poskrbel za miks.« Besedilo skladbe je, kot smo pri večini Daretovih tekstov že vajeni, polno pozitive, tako da nasmeh na ustnicah ne bo izostal. Vsekakor pa pri tekstu ne gre zgolj za obračanje treh stavkov skozi celo pesem. Pri snemanju so poleg njegovih kolegov iz skupine Kingston (Dejan Dimec - kitare in Reno Čibej - saksofon), sodelovali še Štefan Šerkezi na basu, Blaž Pek na torbenti in Miha Gorše (Muff) na klaviaturah.

Priporočamo