David Bowie praznuje 69. rojstni dan in izid albuma »Blackstar«

8. 1. 2016

Odličen glasbenik z izjemno umetniško dušo danes praznuje 69. rojstni dan in izid svojega že 25. studijskega albuma »Blackstar«.

Album s sedmimi skladbami je produciral Tony Visconti, grammyjev nagrajenec in dolgoleten Bowiejev sodelavec.

Britanski glasbenik, ki že dolga leta živi in ustvarja v Združenih državah, je album napovedal z istoimenskim singlom, ki je v originalni izvedbi dolg slabih 10 minut, gledalici nove televizijske serije »The Last Panters« pa ga lahko slišijo v uvodni pesmi.

Druga skladba iz albuma Lazarus, je del broadwayskega muzikala v New York Theatre Workshop, ki ga je režiral Ivo van Hove.

Pesem 'Sue (or in A Season Of Crime)' je bila izdana že v 2014 skupaj s skladbo ' Tis a Pity She Was a Whore'. Obe pesmi sta bili premierno predstavlljeni na BBC Radio 6 in izdani na kompilaciji »Nothing Has Chnged«. Pesmi sta bili za nov album ponovno posneti, dele pesmi s saksofonom je na novo posnel eminenten jazz glasbenik, Donny McCaslin. Prav ta instrument prevladuje na do sedaj nabolj zahtevnem Bowiejevem albumu, ki je jazzovsko obarvan in prepleten z dramo.

Danes, ob izidu albuma, pa je vsestranski umetnik, ki je dolga leta krojih glasbeno sceno in je pred dvemi leti prekinil desetletni glasbeni premor, ter se vrnil na glasbeno pop sceno z albumom »The Next Day«, na svoji Youtube strani objavil še preostalih pet pesmi, ki se nahajajo na albumu.

Značke: David Bowie