David in Murat spodbujata druženje na igrišču, ne na spletu!

28. 7. 2015

Mlad in nadobuden slovenski raper David, ki ima za seboj že nekaj zanimivih sodelovanj in uspešnic, tokrat predstavlja novo pesem 'Pejt Vn', v kateri gostuje Murat, priznan MC, beatboxer in 'beat maker', ter polovička priljubljenega dua Murat & Jose.

O pesmi je David povedal : „Gre za pozitivno pesem, ki nas vse ne glede na starost nagovarja naj bomo bolj družabni in mogoče telesno bolj aktivni. Naj prosti čas ob računalniku zamenja vožnja s kolesom, SUPanjem ali katerokoli drugo dejavnost ..." Ob tem pa je še Murat dodal: „Pesem naju veže na spomine iz otroštva, ko smo dolge ure metali na koš ali smo sedeli pred blokom in kartali ali počeli kaj drugega. Našega otroštva še ni oblikovala tehnologija na način, kot ga danes. S singlom želiva spodbuditi druženje na dvorišču ali v telovadnici ali ob / v morju in tako krepiti medsebojne odnose, ki bi morali imeti prednost pred virtualnimi prijatelji."

S pesmijo želita vzpodbuditi druženje tudi skozi šport, kot sta ga raperja spoznavala in doživljala v otroštvu, med druženjem s prijatelji.

Zelo kmalu bo izšel tudi videospot v katerem sta glasbenika preslikala podobe iz otroštva.

David, ki je osem let spoznaval klarinet v glasbeni šoli, prihaja iz Ljubljane, na slovenski rap sceni pa je prisoten od leta 2010, ko se je predstavil s prvencem "Impulz". Kmalu je zbrani material izdal v albumu, na katerem so sodelovali producenti Cazzafura, Mistik in Flamie. Dve leti po debitanskem albumu je izdal nove zgodbe v albumu „Kje smo?".

Glasbenik, ki zelo rad sodeluje pri ustvarjanju glasbe z različnimi izvajalci in avtorji, pravi da ga tovrstno delo izpopolnjuje. „Gre za medsebojno učenje v katerih spoznavam različne pristope ustvarjanja glasbe." Sodeloval je z različnimi uveljavljenimi slovenskimi ra pin hip hop imeni, kot so Trkaj, Klemen Klemen, Zlatko, Flamie, Mirko, Adam Velić, Gregor Robič iz skupine Muf fin zdaj v novem singlu, z Muratom. Pri glasbenem ustvarjanju David rad povezuje različne hip hop zvrsti, zelo rad pa se posveti tudi poučevanju mladih glasbenikov. Pred izdajo singla 'Pejt Vn' je sodeloval s pevcem Benjaminom Doličem in reparjem 9ko. Skupaj so ustvarili pesem 'Tvoj dan' ki jo prav tako lahko ujamete na radijskih valovih.

David je v poletje vstopil delavno in v takšnem tempu bo tudi nadaljeval, saj zbira materiale za tretji studijski album.

Tudi Murat se pripravlja na nov projekt z nemškim raperjem in producentom Partizanom, s katerim sta pred dvemi leti že izdala slovensko-nemški hip hop album „Slojtsch". Sicer pa lahko Murata slišite tudi med nastopi skupine Pliš, v kateri nastopa kot beatboxer.