Davide Astori vendarle umrl naravne smrti

Davide Astori vendarle umrl naravne smrti (foto: Press) Press
12. 3. 2018

Obdukcija je pokazala, da je preminuli kapetan Fiorentine Davide Astori vendarle umrl naravne smrt. Umrl je zaradi bradiaritmije.

Podrobna raziskava sicer še traja in bo znana čez dva meseca. Obdukcijo pa je naročilo samo italijansko tožilstvo, ki pa ni dovolilo, da bi pri obdukciji bil lahko prisoten kateri od predstavnikov kluba.

Pogreb je bil v sv. Križu, nanj so se spomnili tudi v šolah, podjetjih in drugih ustanovah z minuto molka. Upokojili so tudi negov dres. Njegov dres s številko 13 ne bo nosil nihče več. Tako sta se odločila Fiorentina in Cagliari, kjer je Astori igral med letoma 2008 in 2014.

Tudi nogometaša Jojota (Josipa Iličića) je smrt italijanskega branilca zelo pretresla. Kapetana Fiorentine Astorija je Jojo poznal zelo dobro, saj je pred prihodom v Atalanto igral ravno za Fiorentino (oba kluba sta v skupini A, prenosi na Šport TV). Tako kot mnogi, je tudi Jojo objavil skupno fotografijo na Instagramu, ko so še igrali skupaj in spodaj zapisal: »RIP amico mio«, kar pomeni »Počivaj v miru, prijatelj moj«. Jojo je še dejal: »Res je grozno, zelo sem žalosten, v enem trenutku so fantje (vsi mi) na vrhu moči, nasmejani in zdravi, v drugem trenutku se vse to popolnoma obrne. Večno ga bom cenil kot igralca in pogrešal kot prijatelja«. Spomnimo, posebej tragično je bilo leto 2015, ko je nogometni svet izgubil kar tri igralce - Argentinca Emanuela Ortega ter Belgijca Tima Nicota in Gregorya Mertensa.

Priporočamo