Že v kinu: Komedija očka proti fotru 2

Že v kinu: Komedija očka proti fotru 2 (foto: Karantanija Cinemas) Karantanija Cinemas
15. 11. 2017 | Promocijsko sporočilo

Več očetov. Več težav. Ko se na kupu znajdejo štirje, ki si med seboj ne bi mogli biti bolj različni, pa je razlogov za smeh več kot dovolj. 

Če sta se v prvem delu komedije Očka proti fotru očeta Dusty in Brad znašla na nasprotnih bregovih, od koder sta zagrizeno tekmovala za naklonjenost svojih družinskih članov, bosta v novem delu težko pričakovane komedije OČKA PROTI FOTRU 2, združila svoje moči in se soočila z izzivi, ki jih nista pričakovala.

Družino bosta sredi priprav na nepozabni božič obiskala njuna očeta – Dustyjev mačo fotr Kurt in Bradov čustveni očka Don, ki bosta poskrbela, da se bodo dobri nameni njunih sinov spremenili v popolni kaos.

»Ko smo snemali prvi del komedije, nismo razmišljali o nadaljevanju, ampak potem  nam je bila ideja o tem, da bi se za božič naenkrat pojavila očeta očetov, ki bi njunemu odnosu dodala še eno dimenzijo, neznansko všeč. Škoda bi bilo, če je ne bi izpeljali. Dogajanje smo postavili v božični čas, ker takrat razdrte družine težko uskladijo, kdo bo šel h komu in kdaj. Zgodba torej temelji na marsikateri življenjski situaciji,« je o ustvarjanju filma povedal avtor scenarija in režiser Sean Anders,  ki je režiral že prvi del.

KOMEDIJA OČKA PROTI FOTRU 2

»S tem ko smo vpeljali lika očetov obeh glavnih likov, lahko gledalci dobijo idejo, kako sta Dusty in Brad postala to kar sta,« pa dodaja producent in koscenarist John Morris.

V vlogah očka in fotra bosta nastopila že stara znanca Will Ferrell in Mark Wahlberga, v vlogah obeh dedkov pa jima bosta štrene pomagala zapletati njuna starejša igralska kolega John Lithgow in Mel Gibson.

Komedija OČKA PROTI FOTRU 2 na rednih sporedih od 16. NOVEMBRA.

KOMEDIJA OČKA PROTI FOTRU 2

O ZGODBI:

Brad (Ferrell) si je vedno želel postati oče. Po poroki s Sarah so se mu te sanje končno uresničile, saj je postal očim njenima otrokoma. Sedaj se na vse pretege trudi, da bi izpolnil svoje življenjsko poslanstvo in postal najboljši očim vseh časov, česar ne more zmotiti niti prihod njunega pravega očeta Dustya (Wahlberg), s katerim se je v prvem delu spustil v  neusmiljeni dvoboj za naklonjenost njegovih otrok.

KOMEDIJA OČKA PROTI FOTRU 2

V drugem delu komedije Brad in Dusty združita moči, da bi družini pričarala nepozabni božič. Njun načrt pa skoraj zmoti prihod njunih očetov (Lithgow, Gibson), ki si tako kot sinova ne bi mogla biti bolj različna. 

ZANIMIVOSTI:

  • Mel Gibson je v resnici samo 15 let starejši od svojega filmskega sina Marka Wahlberga.
  • Johna Lithgowa bomo na slovenskih filmskih platnih letos videli še v enem filmu – pridružil se bo namreč dekletom iz glasbene komedije Prava nota 3. Kakšna bo njegova vloga se še ne ve, znano pa je, da Lithgow slovi tudi kot odličen pevec.
  • Družini se bodo v drugem delu pridružili novi člani: dojenček Sare in Brada Griffy in Dustyjeva žena Karen (Alessandra Ambrosio).

KOMEDIJA OČKA PROTI FOTRU 2

IGRAJO: Will Ferrell, Mark Wahlberg, John Lithgow, Mel Gibson, Linda Cardellini, John Cena, Kurt Mayron, Alessandra Ambrosio, Scarlett Estevez

REŽIJA: Sean Anders

ŽANR: Komedija

Komedija OČKA PROTI FOTRU 2 na rednih sporedih od 16. NOVEMBRA.