Desetminutne stoječe ovacije pospremile zadnji veliki koncert skupine Gloria

Desetminutne stoječe ovacije pospremile zadnji veliki koncert skupine Gloria (foto: Tina Ramujkić) Tina Ramujkić
12. 3. 2018 | Promocijsko sporočilo

Redkokdaj doživimo, da glasbeno skupino ob koncu koncerta pozdravi več kot 10-minutni stoječi aplavz polne dvorane, kot se je zgodilo vokalni skupini Gloria, starosti tako imenovane sodobne krščanske glasbe in praktično edini od delujočih zasedb, ki so že pred 35 leti delovale na tem področju.

»Nobena pesem ne more preživeti brez toplega srca, v katerega se ugnezdi. Brez vas tudi zgodbe vokalne skupine Gloria ne bi bilo. Radi bi se vam zahvalili za spremljanje in zvestobo, tako kot najbolje znamo, s pesmijo. Letos smo kot skupina stari 35 let in veseli smo, da smo praznovali skupaj z vami. Hvala vam za nepozaben večer,« so vidno ganjeni povedali člani vokalne skupine, ki jo sestavljajo Polona Prosen, Mojca Sojar, Valentin Sojar, Breda Bunič, Marjan Bunič in Beti Strenčan. Za vse ljubitelje njihovega glasbenega ustvarjanja so pripravili glasbeni večer z naslovom Mnogo poti. Več kot 1500 njihovih poslušalcev jih je prišlo podpret na veliki koncert v Cankarjevem domu. V dve in pol urnem programu so člani Glorie predstavili svoj pisan repertoar avtorskih pesmi, ki so jih izvajali ob Simfoničnem orkestru Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika in ob bendu pod vodstvom Boštjana Grabnarja.

Člani Glorie so tudi zasebno povezani in najbolj ponosni so na to, da jim je uspelo ljubezen do glasbenega pripovedovanja o življenju prenesti tudi na lastne otroke in vnuke, ki so se jim na koncu tudi pridružili na odru in poskrbeli za veličasten, čustveno nabit zaključek bogate glasbene poti vokalne skupine Gloria. Na odru Cankarjevega doma so kot gostje njihove pesmi z njimi zapeli številni vrhunski slovenski glasbeni izvajalci, med njimi tudi Marko Vozelj, Matjaž Robavs, Luka Sešek, Irena Vidic, Lea Likar, Alenka Godec in Nuška Drašček.

Vokalna skupina Gloria je starosta sodobne krščanske glasbe in je edina od še delujočih zasedb, ki so pred skoraj štirimi desetletji na tem področju v Sloveniji orale ledino. Sprva v akustični izvedbi, zatem pa še z glasbenimi aranžmaji Tomaža Pirnata. V njihovih pesmih se zrcali odnos do življenja, stvarstva in Boga, Gloria pa je z njimi gostovala po Sloveniji ter pri rojakih v Evropi, Kanadi in ZDA. Sodelovala je tudi v veliko televizijskih in radijskih oddajah, na festivalih, dobrodelnih prireditvah ter posnela nekaj nosilcev zvoka in izdala notni zvezek avtorskih pesmi.

Značke: Gloria

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri