Diana: z njenimi lastnimi besedami

Diana: z njenimi lastnimi besedami (foto: Anwar Hussein, National Geographic) Anwar Hussein, National Geographic
28. 7. 2017

Ves čas nas spremlja njen glas z redko slišanih posnetkov v tem intimnem portretu kraljice ljudskih src, ki bo premierno predvajan 6. avgusta na National Geographicu ob 21:55.

Dokumentarni film DIANA: Z NJENIMI LASTNIMI BESEDAMI je preplet arhivskih posnetkov, fotografij in redko slišanih posnetkov ter je zadnja predstavitev pod okriljem National Geographic Documentary.

Premiera dokumentarca DIANA: Z NJENIMI LASTNIMI BESEDAMI bo 6. avgusta ob 21:55 na National Geographic.

Dokumentarec DIANA: Z NJENIMI LASTNIMI BESEDAMI predstavi razkol med princesino javno in zasebno podobo, kar Diana dodatno izpostavi s čustvenimi in pogosto zapletenimi opisi svojih misli in čustev leta 1991. Odkrito se spominja čustvenega poročnega dne, poporodne depresije, bulimije in zmagoslavja, ko je premagala hromečo tesnobo in se na noge postavila kot svetovna humanitarka, slavna in ljubljena princesa ljudskih src.

Leta 1991 je v Kensingtonski palači v Londonu Diana, valižanska princesa, sodelovala v vrsti skrivnih intervjujev, ki jih je z njenim dovoljenjem posnel tesni prijatelj v imenu novinarja Andrewa Mortona. Morton je pisal knjigo o Dianinem življenju, da bi razkril, kakšno je bilo v resnici življenje najbolj fotografirane ženske na svetu. Javnost se ni zavedala, da je bil zakon med Diano, valižansko princeso, in njegovim visočanstvom, valižanskim princem, na kritični točki. National Geographic Documentary Films razkriva Dianine misli in čustva na zelo specifični točki njenega življenja in predstavlja eno plat zelo zapletene zgodbe... njeno plat. V celoti jo slišimo skozi princesin glas. Večino teh edinstvenih posnetkov še nikoli doslej niso predvajali.

"National Geographic Documentary Films ustvarja vrhunske celovečerne dokumentarne filme, v katerih obravnava aktualne, provokativne in globalno odmevne zgodbe v sodelovanju z najboljšimi filmskimi ustvarjalci na svetu," je izjavil Tim Pastore, predsednik oddelka za izvirne vsebine in produkcijo pri National Geographicu. "Tudi ta film glede tega ni izjema, saj predstavlja nov in svež vpogled v življenje valižanske princese Diane, njeno plat zgodbe. S tem ohranjamo dolgoletno tradicijo, da gledalcem omogočimo povsem nov vpogled v izjemne dogodke."