Diplomirana delovna terapevtka Monika Kovačič postala nova Ptujska vinska kraljica

8. ptujska vinska kraljica (foto: Promo foto) Promo foto
13. 11. 2019

Tradicionalno Martinovanje na Ptuju je letos zaznamovalo kronanje že 8. Ptujske vinske kraljice - to je postala Monika Kovačič. Ob tem pa so izpostavili tudi jubilejno leto 2020, ko bo v februarju potekalo že 60. Kurentovanje, hkrati pa mineva 20 let od inavguracije prvega princa karnevala, Gašperja I.

Ptujska vinska kraljica je mandat prejela od dosedanje 7. Ptujske vinske kraljice, Eve Gašperšič, in bo Ptuj promovirala naslednji dve leti. Diplomirana delovna terapevtka seveda prihaja iz vinogredniške družine,  26-letnica pa je ob prejemu lente izpostavila, da želi čim uspešneje promovirati vino lokalne pridelave. Njeno obleko so oblikovali v modnem ateljeju Sabine Hameršak, navdihnilo pa jo je zorenja vina. Vinska kraljica je ob imenovanju v dar prejela zapiske z vinskega dvora vinskih kraljic s Ptuja. Za svoje vino je izbrala Renski rizling Ptujske kleti, letnik 2019, ki ga bo tudi posebej predstavljala.

Martinovanje na Ptuju so popestrili še princi karnevala, ki so ob tej priložnosti povabili na jubilejno 60. Kurentovanje, ki bo številnimi vsebinami slavnostno zaznamovalo okroglo obletnico. Kurentovanje bo potekalo od 15. – 25. 2. 2020.