Dirka elitnega razreda MotoGP odpovedana prvič po letu 2018

3. 3. 2020
Deli
Dirka elitnega razreda MotoGP odpovedana prvič po letu 2018 (foto: POP TV)
POP TV

Organizatorji dirke za VN Katarja so iz preventivnih ukrepov, zaradi izbruha koronavirusa, sporočili, da v Katarju ne bo dirke v elitnem razredu MotoGP, bosta pa na sporedu dirki v razredih Moto2 in Moto3. Začasno je prestavljena tudi dirka za VN Tajske, nov termin še ni znan.

»Sezona 2020 zagotovo bo, zagotavljajo vodilni v svetovnem prvenstvu MotoGP,« pojasni komentator dirk MotoGP na Kanalu A Gaber Keržišnik. »Motoristi nižjih razredov so že bili v Katarju na testiranjih, tako da delo poteka nemoteno, medtem ko bi dirkači elitnega razreda prispeli iz držav, kjer so zaznali koronavirus. Zaradi tega je odrejena 14-dnevna karantena in dirka onemogočena,« pojasni preventivne ukrepe Katarja Gaber. Na Kanalu A bo ta konec tedna prenos kvalifikacij in dirke Moto2, na VOYO pa poleg tega še treningi in ogrevanje obeh razredov.

 

Dirka MotoGP bo tako odpadla prvič po letu 2018, ko je na VN Velike Britanije dež dobesedno zalil novo stezo v Silverstonu. Organizatorji so takrat dirko odpovedali.

 

In kakšne so napovedi pred novo sezono? Če je v lanski sezoni prevladoval Marc Marquez, pa predsezonska testiranja letos napovedujejo enakovreden in napet boj za lovoriko. MotoGP je eden od športov, v katerem Slovenija nima svojega predstavnika, a je njegova priljubljenost neverjetna. »Priljubljenost dirk razreda MotoGP je pri nas dosegla zares neverjetno raven. Še posebej zanimivo je, da se Slovenci radi označujemo za smučarski narod, potem se pa izkaže, da se na 500 kilometrov oddaljeno dirko MotoGP v Brnu pripelje vsaj toliko, ali celo več, slovenskih ljubiteljev dirk, kot pa je obiskovalcev na tekmah svetovnega smučarskega pokala v Kranjski Gori ali Mariboru,« pojasni razsežnosti tega športa na slovenskih tleh legendarni komentator dirk MotoGP Gaber Keržišnik.

Gledanost prenosov dirk na Kanalu A je odlična in se kosa z gledanostjo držav, kot sta Španija in Italija, ki imata svoje predstavnike in tudi dirke: »Zanimivo je, da je gledanost prenosov dirk razreda MotoGP pri nas med najvišjimi v svetu, čeprav v Sloveniji nimamo niti ene steze, ne gostimo dirk razreda MotoGP in tudi nimamo nobenega tekmovalca v nobenem izmed treh tekmovalnih razredov v tem športu. Na nek način je priljubljenost dirk v naši državi zanimiv fenomen.  Zato nas ustvarjalce dirkaških vsebin na Kanalu A  in POP TV to še vsako leto bolj motivira, da se potrudimo pred dirkami pripraviti čim bolj zanimivo, svežo in ekskluzivno oddajo, ki je med našimi gledalci že vsa leta zelo dobro sprejeta,« pojasni Gaber in doda, da ekipa pripravlja vsebinske dodatke in novosti, ki bodo razred Moto2 in MotoGP, ter z njim najboljše dirkače sveta na dveh kolesih, še bolj približali gledalcem. 

Ob komentatorju Gabru tudi to sezono ostajata strokovnjaka s področja motociklizma Boštjan Skubic Robert Pogorelc. Prenose dirk si lahko ogledate na Kanalu A, treningi in kvalifikacije pa so v neposrednem prenosu na voljo na VOYO v vseh državah Evropske unije.