Ditka predstavlja novo skladbo Drugi breg želja

6. 7. 2016

Ditka predstavlja novo skladbo z naslovom Drugi breg želja. Tudi tokrat je uglasbila pesem Ferija Lainščka, za priredbo pa je poskrbel Gorazd Čepin.

Vedra skladba za poletno razpoloženje, ki je nastala v Gogo Music studiu, napoveduje Ditkino novo zgoščenko, ki bo izšla septembra letos. Za zgoščenko z naslovom Ne spreminjaj me uglašena avtorska ekipa namreč pripravlja deset uglasbitev Lainščkove poezije.

Ditkino sodelovanje s pesnikom sicer sega v leto 2013, ko je na zgoščenki z naslovom Ne bodi kot drugi ob svojih avtorskih skladbah ter uglasbenih pesmih Toneta in Marka Pavčka zapela še nekaj njegovih. Prav naslovna pesem se je tedaj poslušalcem zelo priljubila in je z leti postala prava himna mnogih mladoporočencev, saj jo pevka še danes pogosto izvaja tudi na porokah.

Ditka in Feri Lainšček pa sicer skupaj nastopata tudi s svojevrstnih in zmeraj dobro obiskanih pesniško - glasbenih dogodkih, kakršni so pri nas sicer redkost.

Ob Ditkini zgoščenki prihaja septembra letos med bralce tudi dolgo pričakovana nova pesniška zbirka Ferija Lainščka z naslovom Demon ljubezni. Skupaj z likovno opremo in ilustracijami Zore Stančič jo bo natisnila Cankarjeva založba. Za to priložnost mlada glasbenica in pesnik že načrtujeta pesniško - glasbeno popotovanje v mnoge kraje v Sloveniji.

Več o Ditki!

Ditka na odrih nastopa v različnih zasedbah. Kot solo izvajalka s kitaro, kot duo z dodatnimi klaviaturami in s svojo spremljevalno skupino, ki jo sestavljajo Ilj Pušnik na kontrabasu, Dani Hartman na tolkalih, Jure Praper na električni kitari in Gorazd Čepin na klaviaturah. Leta 2013 je izdala svojo zgoščenko Ne bodi kot drugi, na kateri je bilo tudi pet avtorskih skladb v angleščini, nadaljuje svoje glasbeno ustvarjanje, ki je znano tudi po sodelovanji z različnimi slovenskimi pesniki, kot so Feri Lainšček, Tone Pavček in Ciril Zlobec. Prav naslovna skladba albuma Ne bodi kot drugi, je postala prava himna mladoporočencev in jo Ditka redno izvaja na porokah po vsej Sloveniji.

Ditka prihaja iz glasbene družine, tako da je že pri devetih letih nastopila na svojem prvem otroškem festivalu, pri enajstih je posnela prvi album, naslednje leto pa je že zmagala na festivalu Fens s skladbo Album s slikami. Od takrat dalje redno nastopa na različnih festivalih in natečajih, tako doma kot v tujini.