Dogodki Promocijsko sporočilo

dm podarja nasmehe in pomaga živalim

3. 10. 2014
Deli
Skupaj s strankami za nasmeh živali (foto: dm)
dm

Lepo je, ko se nasmejemo in še lepše, ko lahko z dobrim delom podarimo nasmeh nekomu drugemu. Zato so se v dm drogerie markt ponovno odločili za interni projekt Dan za nasmeh, v sklopu katerega lahko zaposleni en delovni dan namenijo opravljanju prostovoljnega dela v različnih organizacijah po Sloveniji.

Akcija poteka v luči tedna korporativnega prostovoljstva, ki med 29. septembrom in 4. oktobrom izpostavlja pomen vračanja družbi. dm zaposleni so in bodo dneve polepšali različnim humanitarnim društvom in dobrodelnim organizacijam, ki potrebujejo pomoč v obliki prostovoljnega dela in z nasmehi.

V dm verjamejo, da je pomoč drugim navsezadnje čudovita izkušnja, ki nas obogati, nas še dodatno poveže s sodelavci, prijatelji in je tudi spodbuda za nadaljnja prizadevanja.

dm skupaj s strankami za nasmeh živali

Ob svetovnem dnevu živali 4. oktobra, v dm niso pozabili niti nanje. Zato so se določili za prav posebno akcijo dobre volje in skrbi za druge. V okviru Dneva za nasmeh bodo v zavetišču za živali Turk Novo mesto zaposleni kot prostovoljci pomagali pri barvanju ograje in urejanju sprehajalne poti. Za zapuščene živali pa organizirajo tudi zbiranje hrane.

Od 3. do 10. oktobra bo v dm poslovalnicah namreč potekala akcija, ki bo v pomoč zavetiščem vključila tudi stranke.

Kupci bodo imeli namreč priložnost za donacijo svojih 50 ab točk, dm pa bo za vsakih 100 točk doniral zavetiščem 1 kg hrane za živali. Stranke bodo za donacijo nagrajene s kuponom za 30 odstotni popust na izdelek po izbiri iz asortimenta hrane za živali, hkrati pa bodo prejele tudi brezplačni izdelek hrane za živali. Zbrano hrano bo dm doniral zavetišču za živali Turk Novo mesto, društvu Žverca, Zavetiščema Ljubljana in Maribor ter društvu Mačja preja.

Letos podarjenih že na stotine nasmehov

Od marca do konca septembra se je prostovoljskih delovnih akcij udeležilo že 150 zaposlenih v dm, ki so nasmehe in pomoč delili v 19-ih različnih organizacijah.

dm

"Na vsaki delovni akciji so nas spremljali topel sprejem, iskreni nasmehi, brezskrbno razpoloženje, dobra volja in hvaležni stiski rok ob končanem delu," z iskricami v očeh pripovedujejo v dm.

V centru za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa v Radovljici in na Jesenicah je 14 prostovoljcev skupaj z varovanci doma barvalo ograjo, v klicnem centru so zbirali donacije za potrebe otrok z Downovim sindromom, v Novem mestu pa je 9 prostovoljcev uredilo športno igrišče v Rekreacijskem centru Loka.

dm

Prostovoljke so v sončne barve prebarvale sobe Društva paraplegikov Prekmurja, 19 prostovoljcev pa je popolnoma prenovilo prostore in uredilo okolico Društva za zaščito živali Horjul. Nasmehe so prostovoljci delili tudi v stanovanjski skupini Sonček in v delovnem centru Sonček v Kopru, kjer so prebelili prostore in pomagali pri delu.

V Domu starejših občanov Preddvor so prostovoljke počistile prostore in uredile okolico, 11 prostovoljcev pa je čistilo pohodne poti in obnovilo markacije na poti na Gradišče v okolici Litije.

Do konca leta jih čaka še kar nekaj prostovoljstva, saj bodo med drugim sodelovali na športnem dnevu v Centru Janeza Levca Ljubljana, Materinskemu domu Ljubljana bodo na pomoč priskočili s pripravo ozimnice, v Mladinskem centru Metlika pa bodo pleskali prostore.