dm za zapuščene živali

6. 11. 2014
Deli

Ob svetovnem dnevu živali je dm z družbeno odgovorno akcijo aktiviral svoje stranke in skupaj so zbrali kar 800 kg hrane za zapuščene živali v zavetiščih.

Kupci so v dm prodajalnah lahko donirali 50 dm ab točk, dm pa je za vsakih 100 točk doniral zavetiščem 1 kg hrane za živali. Hkrati pa je dobro voljo svojih strank nagradil s popustom pri nakupu izdelka iz programa živali in z brezplačnim darilom za hišnega ljubljenčka. Zbrano hrano bodo v podjetju v prihodnjih dneh do konca razdelili zavetišču za živali Turk Novo mesto, društvu Žverca, Zavetiščema Ljubljana in Maribor ter društvu Mačja preja.

Skrb za živali so v podjetju dm združili z internim projektom Dan za nasmeh, v sklopu katerega lahko zaposleni en delovni dan namenijo opravljanju prostovoljnega dela v različnih organizacijah po Sloveniji. Pri raznih opravilih pomagajo humanitarnim društvom in dobrodelnim organizacijam, ki potrebujejo pomoč v obliki prostovoljnega dela in z nasmehi. V znamenju dneva za živali je pet dm prostovoljk v zavetišču za živali Turk Novo mesto pomagalo pri barvanju ograje pesjakov. Zaradi slabega vremena so akcijo izvedle pred kratkim, v ponedeljek, 27. oktobra, doživetje pa je bilo radostno, polno nasmeškov in dobre volje.