Dnevi grafike in računalništva v Polhovem Gradcu

6. 11. 2015

Po uspešni premierni uprizoritvi v lanskem letu, bodo tudi letos v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu organizirali Dneva grafike in Dneve računalništva, ki bodo obogateni z novimi dognanji.

V torek, 10. 11., in sredo, 11. 11., med 9.00 in 13.00 vas vabimo na Dneva grafike, ki ju pripravljamo v sodelovanju z Naravoslovnotehniško fakulteto UL – Katedro za informacijsko in grafično tehnologijo. Sodelavci katedre vam bodo odkrili skrivnosti, kako lahko črke, besede in podobe zaživijo. Na predstavitvenih točkah boste med drugim spoznali: 3D modeliranje in animiranje, 3D skeniranje in tisk, 3D fotografijo, video iz zraka, ekološko embalažo, kreativni tisk, funkcionalni tisk, potek izdelave časopisa in novo muzejsko pot prilagojeno slepim in slabovidnim Dotakni se!.

  • Več informacij in podrobnejši opisi predstavitvenih točk so objavljeni na spletni strani www.tms.si.

V zadnjem tednu novembra bodo v Muzeju pošte in telekomunikacij potekali tudi Dnevi računalništva. Obiskovalci bodo preko zanimivih aktivnosti, pripravljenih na Fakulteti za računalništvo in informatiko UL, spoznali osnove programiranja, algoritmov, robotike, zgradbe računalnikov in še marsikaj zanimivega. Dnevi računalništva bodo potekali bodo od torka, 24. 11., do četrtka, 26. 11., od 9.00 do 13.00.

  • Predstavitvene točke so objavljene na spletni strani: www.tms.si.

Za ogled Dneva grafike in Dni računalništva so obvezne predhodne prijave preko telefona 01/364 00 83 oz. ali 031/816 580 elektronske pošte muzejpt@tms.si. Skupine si lahko ogledajo prireditev ob predhodni prijavi izven napovedanega urnika.

Priporočamo