Do inovativnih idej s povezovanjem fakultet, gospodarstva in talentiranih posameznikov

Katja Kraškovic, direktorica uprave GEA College, in Franci Pliberšek, direktor podjetja MIK Celje (foto: Gea College Press) Gea College Press
11. 6. 2017

»To je bila kar težka naloga, velik izziv, a obenem za tiste najbolj ambiciozne posameznike ne prevelik. Gre za primer dobre prakse, kako se lahko fakulteta in podjetje neposredno povežeta ter se skupaj lotita iskanja in prepoznavanja talentiranih posameznikov, ki jih podjetja potrebujejo za povečanje svoje dodane vrednost na trgu. S tem posledično postanejo še bolj konkurenčna, saj vendarle vemo, da je podjetje uspešno toliko, kolikor ima sposobne in zagnane ljudi s pravo mero podjetniške miselnosti,« je na slavnostnem zaključku izziva GEA Challenge povedala Katja Kraškovic, direktorica uprave GEA College, v okviru katere že 21 let deluje tudi Fakulteta za podjetništvo GEA College.

V okviru tekmovanja je GEA College v sodelovanju s podjetjem MIK Celje povabila vse drzne in radovedne posameznike, da se preizkusijo v pripravi marketinške strategije, s katero bi se podjetje še bolje pozicioniralo na trgu in uresničilo svoje marketinške cilje. »Veseli smo, da smo lahko pri tem projektu sodelovali s podjetjem, kot je MIK Celje, ki se zaveda, kako pomembno se je ukvarjati s talentiranimi posamezniki in jim ponuditi priložnost. Prav tako pa imajo neko dolgoročno vizijo, ki jih lahko popelje le še do večjih uspehov,« je še povedala Kraškoviceva.

Z iskanjem primernih kandidatov so na GEA College začeli že aprila letos, na koncu pa se je na tekmovanje prijavilo več kot 30 sodelujočih.

Po predstavitvi izziva na sedežu podjetja MIK Celje so imeli zgolj tri tedne časa za pripravo marketinške strategije, v veliki finale pa se je uvrstilo pet deklet. Zmagala je Saša Gorše, sicer tudi študentka Fakultete za podjetništvo GEA College. Komisijo, ki je bila sestavljena iz predstavnikov podjetja MIK Celje in GEA College, je prepričala s svežim, z inovativnim marketinškim pristopom, ki temelji na vsebini in komuniciranju nove zgodbe podjetja. Drugo mesto je zasedla Nastja Vintar, tretje pa Gabriela Lukman.

»Vesela sem, da so slovenska podjetja tako odprta za sodelovanja. Podjetje MIK Celje je dalo pravzaprav priložnost vsem, da se prijavijo na ta izziv. Sama sem se mu pridružila predvsem za to, da preverim svoja znanja in zmožnosti na področju marketinga ter da tudi znova vzpostavim stik s Fakulteto za podjetništvo GEA College in nadaljujem s študijem,« je povedala zmagovalka. »Če začutim zgodbo, podjetje, človeka, potem mi je stvar v velik izziv. Tako je bilo tudi v tem primeru, in sicer že od prvega obiska podjetja,« je zaupala zmagovalka, ki je za nagrado prejela brezplačen magistrski študij podjetniškega menedžmenta na Fakulteti za podjetništvo GEA College in novo karierno priložnost, saj bo lahko v podjetju MIK Celje tudi implementirala svojo marketinško idejo.

»Glede na številne obstoječe marketinške aktivnosti našega podjetja je bil izziv precej zahteven, zato sem toliko bolj navdušen, kako dobre predloge so pripravili udeleženci. S povezavo med teorijo in prakso smo uspeli nadgraditi izobraževalni proces in priti do dobrih rešitev, s katerimi smo oblikovali smernice za sodobno marketinško strategijo za prihodnje obdobje. Pomemben vidik je tudi možnost kariernega sodelovanja in razvoja, ki ga bomo ponudili udeležencem, ki so se v projektu GEA Challenge še posebej izkazali,« je po razglasitvi najboljših kandidatk povedal Franci Pliberšek, direktor in lastnik podjetja MIK Celje. »Verjamem, da bomo tudi zaradi tega projekta še naprej izstopali kot eno najdrznejših in marketinško najbolj inovativnih podjetij.«

Projekt, ki je usmerjen v iskanje perspektivnih kadrov za podjetja, so podprla tudi podporna okolja in nekateri ključni akterji na področju zaposlovanja – Zavod za zaposlovanje RS, zaposlitveni portal Mojedelo.com, Slovenian Business Club (Slovenski poslovni klub), Zavod Ypsilon in e-Študentski Servis.

GEA College je butična zasebna poslovna šola, ki v regiji deluje že dobrih 26 let. V okviru organizacije že 21 let deluje tudi Fakulteta za podjetništvo GEA College. Deset študijskih programov, ki jih skupaj izvajata, letos obiskuje več kot 400 ljudi. V vseh teh letih jih je pri njih diplomiralo že več kot 2000. Izobraževalna ustanova, ki prednost daje izkušnjam, sodeluje tudi z več kot 30 tujimi institucijami po vsej Evropi. V tem mednarodnem poslovno-izobraževalnem središču stremijo k ustvarjanju generacij prodornih poslovnežev in podjetnikov, ne zgolj ekonomistov.

Priporočamo