Dobrodelna akcija za materinske domove po Sloveniji

Dobrodelna akcija za materinske domove po Sloveniji (foto: profimedia) profimedia
20. 3. 2018

Socialna zbornica Slovenije je s podporo Časnika Večer in Generali Zavarovalnice v mesecu marcu organizirala veliko dobrodelno akcijo s sloganom Majhna pozornost za velik nasmeh. Akcija je namenjena podpori programa materinskih domov po vsej Sloveniji in njihovih uporabnic ter otrok.

K dobrodelni akciji so v pomoč ženskam in njihovim otrokom pristopile in projekt s promocijskimi videi (posnetke lahko najdete na omenjeni spletni strani) in pozivom javnosti podprle tudi znane Slovenke: Tanja Žagar, Tanja Kocman, Beba Ščap, Ana Praznik in Polona Požgan. Prav tako so se na klic dobrodelnosti odzvale tudi članice slovenske ženske hokejske reprezentance, ki bodo v Mariboru v okviru priprav na svetovno prvenstvo v hokeju (ki bo potekalo v začetku aprila) s promocijami v četrtek, 29. 3., popoldan v Mercator centru Tabor tudi osebno vabile ljudi k sodelovanju v akciji.

K projektu sta pristopila tudi Mercator in Spar, in sicer smo v določenih poslovalnicah po vsej Sloveniji nastavili košare, kamor lahko do konca meseca marca ljudje prinašajo higienske potrebščine, trajna živila, igrače, družabne igre, likovne in ustvarjalne potrebščine, hišni tekstil in drugo.

Akcijo so podprli mobilni operaterji Telekom, Telemach, A1 in T2 in omogočili brezplačno zbiranje sredstev s ključno besedo ZENSKE5 na številki 1919.

Denarna sredstva pa se lahko nakažejo tudi na TRR Socialne zbornice (Socialna zbornica Slovenije, Sekcija za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji, Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, IBAN SI 56 0201 0001 8187 078, sklic: SI 00 110).

Po besedah generalnega sekretarja zbornice Vilka Kolbla, mag., se je na računu zbornice za ta namen zbralo 2.155,00 EUR. Posamezniki pa so nakupovalne košare v Mercatorjevih in Sparovih trgovinah po vsej Sloveniji napolnili z več kot 2.000 izdelki.

K sodelovanju v akciji vabijo tako posameznike kot tudi podjetja, kajti le skupaj lahko mamicam in malčkom zagotovimo lepši jutri.

Predstavitveni dnevi!

  • V četrtek, 22. 3., okoli 17.30 bo v Narodnem domu v Mariboru v sklopu 15. Predstavitvenih dnevov odprtih vrat Materinskega doma Maribor tudi simbolna predaja do tedaj zbranih sredstev, na kateri bodo prisotni predstavniki Socialne zbornice Slovenije, predstavniki Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji ter podporniki akcije!

Priporočamo