Dobrodelni koncert v podporo otrokom z redkimi boleznimi

Dobrodelni koncert v podporo otrokom z redkimi boleznimi (foto: MEDIAVIBRE kreativni studio) MEDIAVIBRE kreativni studio
Vir: STA
11. 9. 2018

Dobrodelni koncert Viljem Julijan, ki bo danes ob 20. uri v Križankah v Ljubljani, je posvečen 22-mesečnemu fantku Viljemu Julijanu, ki ima smrtonosno neozdravljivo redko bolezen in je edini otrok s to boleznijo v Sloveniji. Z zbranimi sredstvi bodo krili nego dečka, stroške koncerta, del pa bo šel tudi Skladu za otroke z redkimi boleznimi.

Koncert je hkrati namenjen vsem otrokom z neozdravljivimi, s smrtonosnimi ali težkimi boleznimi in njihovim svojcem, da zmorejo v tako hudi življenjski situaciji. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor, na njem pa bodo nastopili znani glasbeniki Nina Pušlar, Maja Keuc - Amaya, Nuša Derenda, Isaac Palma, Werner, Rebeka Dremelj, Saša Lendero, Samuel Lucas, Soulgreg Artist & Biglights Band in drugi, so sporočili organizatorji. Koncerta se bo udeležila tudi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

Na željo pobudnika koncerta in prijatelja fantkovih staršev Nejca Jelena bodo del sredstev podarili tudi za nego Viljema Julijana. Fantek je namreč že od lanskega novembra v domači oskrbi, saj v bolnišnici zanj ne morejo storiti ničesar več. Viljem Julijan je sin slovenskega akademskega glasbenika SoulGrega Artista in njegove žene Nine, ki sta pred časom ustanovila Sklad za otroke z redkimi boleznimi in z njim pomagata otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam v Sloveniji.