Dokumentarni film o Vladu Kreslinu kmalu v kinu!

Dokumentarni film o Vladu Kreslinu kmalu v kinu! (foto: Cineplexx) Cineplexx
29. 11. 2018

Slovenska glasbena legenda, kantavtor Vlado Kreslin, bo novembra s svojo priljubljeno glasbo osvojil tudi velika platna.

Tista črna kitara, Namesto koga roža cveti, Od višine se zvrti so samo nekatere od številnih znamenitih pesmi Vlada Kreslina, ki so se zapisale v zgodovino slovenske ljudske glasbe, sam Kreslin pa je za slovensko občinstvo postal prava kultna osebnost. Kreslinu se za slavo ni treba zahvaliti ne strategiji ne samopromociji, temveč preprostemu naravnemu čaru in karizmi ter seveda čutu za glasbo, ki mu ni para.

Dokumentarni film o Vladu Kreslinu Poj mi pesem bo v slovenskih kinematografih na sporedu od 29. novembra, na veselje vseh njegovih oboževalk in oboževalcev ter vseh, ki bodo to šele postali. Film, ki je poimenovan prav po eni izmed njegovih najslavnejših pesmi, bo razkril, kako se je Kreslin zapisal med največje slovenske glasbene zvezde in kaj je skrivnost priljubljenosti, ki jo že leta neomajno uživa.

Koncerti Vlada Kreslina so namreč vedno vnaprej razprodani, slovi pa tudi po tem, da je popeljal slovensko ljudsko glasbo na povsem novo raven. Kreslin je v svoji zavidljivi karieri prispeval k pravcatemu preporodu slovenske glasbe.

Številne njegove pesmi so neizbrisen del slovenske glasbene zapuščine, nekaj pa jih je celo navdihnilo romane in filme. Kreslin je izdal več kot petnajst plošč ter več pesniških zbirk in glasbenih monografij.

Dokumentarni film Poj mi pesem spoštljivo spremlja v ključne faze razvoja Kreslinovega umetniškega ustvarjanja, hkrati pa ponuja izjemen vpogled v razvoj slovenske ljudske glasbe. To ni samo film o Vladu Kreslinu, temveč film o glasbi in o tistih, ki jo živijo.

Ta teden se jim lahko pridružite na posebnih projekcijah filma Poj mi pesem v Cineplexxu. Obisk Vlada Kreslina s filmsko ekipo: 

  • 30.11. Maribor
  • 30.11. Murska Sobota
  • 1.12. Celje
  • 2.12. Novo Mesto