Domen in Iztok Valič v hit komediji Boksarsko srce

Domen in Iztok Valič v hit komediji Boksarsko srce (foto: Urška Boljkovac) Urška Boljkovac
19. 10. 2017

Gledališka uspešnica, v kateri sta moči združila oče in sin, Iztok in Domen Valič, je po desetletju piljenja izvedbe in preko sto gostovanjih po vsej Slovenij dobila svež zagon, ko sta priznana ustvarjalca skupaj zaigrala tudi v priljubljeni TV-seriji Usodno vino in je Domen zapustil ansambel MGL ter postal igralski svobodnjak.

A glavni krivec, da se je predstava sploh zgodila, je režiser Samo Strelec. »Takoj je rekel, da v teh dveh vlogah vidi naju z Domnom. To me je motilo. Pričakoval sem, da se bo vsak obregnil ob to, da oče, direktor teatra, daje vlogo sinu, svežemu igralcu. Hotel sem, da je vse ustvarjalno pošteno. A je Samo vztrajal in argumentiral zakaj sva najboljši izbiri za ti vlogi ter me le prepričal,« se začetkov spominja Iztok, ki je vlogo ostarelega boksarja naštudiral tudi s pomočjo trenerja legendarnega Mateja Parlova.

Kako lahko bivši boksar, ki je vse življenje živel med nasiljem in športom, jeznemu mladeniču pomaga prerasti, premagati in se osvoboditi agresije, ki jo nosi v sebi? Dva boksarja, dve generaciji v eni odlični predstavi, ki vas bo nasmejala in ganila do solz.

boksarsko srce

Člana igralske dinastije Valič - oče in sin!

Domen in Iztok sta člana igralske dinastije Valič, skupaj pa štejeta točno sto let. Njun prednik je Aleksander, nastopanju je zapisan tudi Vid. Iz Usodnega vina ju poznate kot Ivana Dolinarja in Erika Habjana, že desetletje pa ju druži gledališka predstava Boksarsko srce. Očeta bomo kmalu gledali v novem Nabršnikovem izdelku Slovenija, Avstralija in jutri ves svet, oba ves čas nastopata tudi v več gledaliških predstavah, Domen pa se je s šovom Dance Amore septembra vrnil še na plesne odre. Oba pa sta tudi strastna ribiča: oče najraje lovi na morju, sin pa je spretnejši na suhem.