Donauinselfest na Dunaju - največji brezplačni festival v Evropi

Donauinselfest na Dunaju - največji brezplačni festival v Evropi (foto: Alexander Muller) Alexander Muller
9. 6. 2017

Zadnji vikend v juniju bo dunajski otok na Donavi postal prizorišče največjega brezplačnega festivala na prostem v Evropi. Festival Donauinselfest z več kot 200 nastopajočimi se bo odvijal na 16 tematskih otokih in bo privabil tri milijone obiskovalcev. Med najbolj znanimi glasbeniki bodo Cro, Michael Bolton in Amy Macdonald.

Letošnji festival, ki bo potekal med 23. in 25. junijem, bo obiskovalcem brezplačno ponudil kar 600-urni program za najrazličnejše glasbene okuse. Na 16 tematskih otokih in 11 odrih bo izbira med glasbenimi zvrstmi zelo široka: od rocka, popa, alternativnih zvrsti, do punka, hiphopa, elektro, narodnozabavne glasbe in kabareta. Med drugim bodo nastopili tudi škotska pevka Amy Macdonald, švedska pop-rock skupina Mando Diao, ameriški pevec Michael Bolton, švedski DJ in glasbeni producent Mike Perry ter nemški raper Cro. Na letošnjem 34. Donauinselfestu bodo poleg zvenečih imen mednarodne glasbene scene v središču pozornosti tudi mladi avstrijski talenti in uveljavljene zvezde avstrijske pop kulture.

Legendarni koncert Falca na Donauinselfestu leta 1993 se vrača na največji evropski oder na prostem. Domači in tuji umetniki se bodo ob 60. obletnici Falcovega rojstva skupaj z njegovo originalno glasbeno skupino poklonili največji zvezdi avstrijske popularne glasbe, in sicer 24. junija v sklopu koncerta »Falco Tribute Konzert«.

Donauinselfest v 34. letu svojega obstoja posebno pozornost posveča nadaljnjemu razvoju gastronomske ponudbe. Na svoj račun bodo prišli predvsem ljubitelji piva. Poleg priljubljenega festivalskega piva Inselbier, ki nastaja v sodelovanju z dunajsko pivovarno Brauwerk, lahko obiskovalci letos prvič pričakujejo tudi dva pivska vrtova.

Na sporedu bo tudi pester spremljevalni program z aktivnostmi za različne generacije. Adrenalinskim navdušencem bosta na voljo 70-metrski vodni tobogan in napihljiv poligon z ovirami, najbolj drzni pa bodo lahko z deset metrov visokega stolpa skakali na ogromno zračno blazino.