Dončić v zadnji četrtini dosegel več točk kot košarkarji Portlanda skupaj in poraz obrnil v zmago

Dončić v zadnji četrtini dosegel več točk kot košarkarji Portlanda skupaj in poraz obrnil v zmago (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
11. 2. 2019

Košarkarji Dallas Mavericks so drevi v severnoameriški košarkarski ligi NBA premagali Portland Trail Blazers s 102:101. Junak tekme je bil slovenski košarkar Luka Dončić, ki je dosegel zadnjih pet točk za ekipo iz Teksasa.

Dončić je bil z 28 točkami, devetimi skoki in šestimi podajami tudi najbolj učinkovit košarkar Dallasa, 24 košev je dodal Tim Hardaway Jr. Pri Portlandu je s 30 koši izstopal Damian Lillard.

Dallas je praktično celo tekmo lovil Portland. Ta je že v prvem delu povedel za 13 točk, po menjavi strani pa je Dallas na 67. točki izenačil. A vnovič so bili boljši gostje, ki so še v zadnji četrtini vodili s 96:81. V izjemni končnici je Dallas nadoknadil 15 točk zaostanka in izenačil na 97:97. Takrat pa je odgovornost prevzel 19-letni Dončić in dosegel zadnjih pet točk za svojo ekipo, Lillard na nasprotni strani pa je bil trikrat zaporedoma neučinkovit. 

Na tekmo je iz Sovenije priletelo tudi več kot sto slovenskih navijačev, kar je vzpodbudilo gostitelje, da so zavrteli Zdravljico. Navijači so se seveda najbolj veselili Lukovega nastopa, ki je spet odločil tekmo. 

Priporočamo