Dončića grobo podrli na tla, telički pa do šeste zaporedne zmage

Dončića grobo podrli na tla, telički pa do šeste zaporedne zmage (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
25. 11. 2018

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma ugnala Boston Celtics s 113:104 in slavila šestič v nizu v domači dvorani in sedmič na zadnjih devetih tekmah. Slovenski zvezdnik domačih Luka Dončić, ki so ga med tekmo podrli na tla, je zbral 15 točk, osem podaj ter po tri dobljene in izgubljene žoge.

J. J. Barea je zadel ključno trojko v zaključku, ob osmih podajah je dosegel 20 točk tako kot Harrison Barnes, tretji po strelskem uačinku domačih skupaj z Wesleyjem Matthewsom pa je bil Dončić. Na drugi strani je Jayson Tatum vpisal 21 točk, Kyrie Irving in Marcus Smart pa po 19.

Dončić je izvrstno odprl tekmo in v prvi četrtini ob petih podajah zadel tudi vse tri poskuse za tri točke in imel tako devet točk. V začetku tretje četrtine pa je bilo videti, da imajo igralci Bostona dovolj njegovih vragolij.

Ko je ukradel žogo in nato v protinapadu izvrstno podal do DeAndreja Jordana, ki mu na položaju centra ni bilo težko zabiti žoge skozi obroč, se je kmalu zatem znašel na parketu. Domači gledalci so pozdravljali njegovo hitro akcijo in 19-letni slovenski novinec v NBA je smejoč gledal proti tribunam, ko se mu je na pot postavil Jaylen Brown ter ga z komolcem zadel v brado ter si zato prislužil tehnično napako. Dončić potem v nadaljevanju ni bil več tako učinkovit kot dotlej.

"Bile so dobre in slabe stvari. Veliko je bilo pozitivnega, bile pa so tudi situacije, kjer se je mogoče malo preveč razvnel in poskušal narediti malo preveč, a tako se učiš," je o današnji predstavi Dončića povedal trener Rick Carlisle in dodal, da so bili za zmago zaslužni tako Dončić kot vsi njegovi soigralci.

Dallas se je povzpel na deseto mesto zahodnega dela lige in ga le še zmagal loči od osmega mesta, ki kot zadnje vodi v končnico. Naslednjo tekmo bo ekipa igrala v noči na četrtek po slovenskem času v gosteh s Houston Rockets, Miami Gorana Dragića pa bo v noči na ponedeljek nastopil v Torontu. 

Priporočamo