Dosjeji X se vračajo na Fox!

26. 4. 2017
Deli
Dosjeji X se vračajo na Fox! (foto: profimedia)
profimedia

Pri FOX so naročili drugo poglavje dogodkov serije DOSJEJI X. Izvršni producent novih 10 epizod bo znova avtor Chris Carter, David Duchovny in Gillian Anderson pa bosta spet prevzela vlogi slavnih agentov FBI, Foxa Mulderja in Dane Scully.

Serija bo na sporedu v sezoni 2017-2018, produkcija pa naj bi se začela poleti 2017.

"Prepoznavni liki, bogata zgodba, drzni ustvarjalci - to so značilnosti velikih televizijskih serij. In to so eni izmed razlogov, zakaj so DOSJEJI X naredili tako globok vtis na milijone oboževalcev po vsem svetu," je izjavil David Madden, direktor družbe Fox Broadcasting Bompany. "Chrisova ustvarjalnost v povezavi z vrhunskim delom Davida in Gillian še naprej žene ta fenomen popkulture. Komaj že čakamo, kakšne nove skrivnosti nam bosta Mulder in Scully razkrila v novem poglavju DOSJEJEV X."

Leta 2016 si je serijo DOSJEJI X na več platformah povprečno ogledalo skoraj 16 milijonov gledalcev. Lani je tako dosegla 2. mesto med dramskimi serijami. Šlo je tudi za največkrat komentiran dogodek na Twitterju v prejšnji sezoni.

Premiera serije DOSJEJI X sega v september 1993. V devetih sezonah je vplivna serija prešla iz znanstveno-fantastičnega hita do velike globalne uspešnice, saj je postala ena najuspešnejših televizijskih dram vseh časov. Serija si je prislužila 16 emmyjev, pet zlatih globusov in nagrado Peabody, v njej pa spremljamo specialna agenta FBI Scully (Anderson) in Mulderja (Duchovny), ko raziskujeta nepojasnjene primere, "dosjeje X", ki jih je mogoče obrazložiti le kot paranormalne pojave.

Produkcijo serije sta prevzela 20th Century Fox Television in Ten Thirteen Productions.

Avtor in izvršni producent serije DOSJEJI X je Chris Carter.

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave