Dr. Bohač kirurginja meseca po izbiri vodilnega svetovnega združenja refraktivnih kirurgov

Dr. Maja Bohač, vodja oddelka za refraktivno kirurgijo na Kliniki Svjetlost. (foto: Svjetlost Press) Svjetlost Press
31. 5. 2017

Uredniški svet Mednarodnega združenja refraktivnih kirurgov (International Society of Refractive Surgery-ISRS) je razglasil dr. Majo Bohač, specialistko oftalmologinjo in vodjo Oddelka za refraktivno kirurgijo na Kliniki Svjetlost, za kirurginjo meseca.

Ta prestižna nagrada je rezultat uspešnih očesnih operacij, v katerih so predstavljene nove in inovativne operativne metode, ter reševanja zahtevnih primerov in prejšnjih zapletov. Njene operacije so posnete in javno objavljene v okviru video kirurških kongresov, na katerih izvajalci kolegom omogočajo, da v živo spremljajo potek operacije in se s tem tudi učijo.

Dr. Maja Bohač je nagrajena kot del ekipe Klinike Svjetlost, ki jo sestavljajo prof. Nikica Gabrić, prof. Iva Dekaris in dr. Vesna Cerović. Vodilno svetovno združenje refraktivnih kirurgov (ISRS) je prav tako izpostavilo in pozitivno ocenilo tudi njihove video operacije.

Člani ISRS-ja, ki prihajajo iz več kot 80 držav, so pomembni izvajalci operacij sprednjega očesnega dela. Največje svetovno združenje kirurgov je tudi partner ameriške oftalmološke akademije. Podelitev naziva kirurg meseca je eden od načinov, s katerim organizacija želi izpostaviti posebne dosežke znotraj stroke. Zdravnike specialiste, ki prejmejo priznanje, pa to uvršča v sam svetovni vrh. Nagrada ima poseben pomen, saj jo dodeljujejo predstavniki stroke, ki nenehno stremijo k izobraževanju svojih članov.

Klinika Svjetlost iz Zagreba, ki jo je ustanovil dr. Nikica Gabrić pred 19. leti, je največja klinika na jugovzhodnem delu Evrope in ima daleč največ zabeleženih končanih posegov v tem delu Evrope. Imajo najmodernejši diagnostični center, šest vrhunskih operacijskih dvoran, osem različnih oddelkov, vrhunsko opremljene konferenčne dvorane za prenos operacij iz drugih klinik v tujini, katerih delo temelji na različnih področjih oftalmologije. Klinike Svjetlost so še v Splitu, Banji Luki in Sarajevu.