Drama vabi na Dan odprtih vrat in brezplačen koncert skupine D Drams!

Drama vabi na Dan odprtih vrat in brezplačen koncert skupine D Drams! (foto: Drama Press) Drama Press
17. 5. 2017

Nezadržno se bliža dan razgrnitve repertoarja prihodnje slavnostne sezone, ki jo bosta zaznamovali 150. obletnica ustanovitve Dramatičnega društva v Ljubljani in 100. obletnica smrti velikega slovenskega dramatika Ivana Cankarja.

Ob tem presečišču pomembnih priložnostih v petek, 19. maja, na Ploščadi pred Dramo pripravljajo celodnevno praznovanje z Dnevom odprtih vrat in brezplačnim koncertom skupine D Drams. Trenutno pričakujejo že več kot 1000 obiskovalcev.

Začnimo z Dnevom odprtih vrat, tako kot bo dejansko potekalo dogajanje v petek, 19. maja.

V gledališkem svetu je vse mogoče, vse je hkrati resnično in neresnično. Gledališko doživetje nas posrka v svet, v katerem čas in prostor nimata mej, predrami vse naše čute in vzbudi v nas najrazličnejša občutja. Ko pa iz tega čarobnega sveta spet stopimo v vsakdanjost, se pojavijo najrazličnejša vprašanja: Ali igralci med predstavo zares pojedo zrezek? Kaj pa, če ne marajo mesa? Kako da se ne porežejo, ko na odru stopijo na razbit kozarec? Je gledališka kri iz paradižnikove omake? Kaj dela rekviziter? Kako naredijo maskerji igralcem umetno plešo? Na Draminem dnevu odprtih vrat, ki bo v petek, 19. maja, potekal od 9.30 do 15.00, bodo gledališki ustvarjalci obiskovalcem odkrivali gledališke skrivnosti. Spoznali bodo maskerje, rekviziterje, garderoberje, igralce ... in Dramo. "Najpogumnejši" pa bodo lahko stopili tudi na čarobne gledališke deske velikega odra.

Ob 20.00 pa bo Ploščad pred Dramo zavzela edinstvena glasbena skupina. Člani igralskega ansambla Drame Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Klemen Slakonja in Matic Rozman ter pianist Jože Šalej so D Drams. Samo za ta en večer, za vse vas in nas.

Nosilcem virtuozno-dramuroznega glasbenega pogleda v novo gledališko leto, slavnostno sezono 2017/18, se bodo na koncertu pred stavbo Drame pridružili še drugi člani igralskega ansambla Drame. Številne druge podrobnosti in presenečenja na programskem intervalu 17-18 naj zaenkrat ostanejo skrivnost. Vendar le do petka.

Prijazno vabljeni vsi, pridite v družbi. Več nas bo, boljše bo. Prevzem brezplačnih vstopnic za koncert poteka pri blagajni SNG Drama Ljubljana.

Držimo pesti za lepo majsko vreme. Mora biti. Bo! :-)

Priporočamo