Drevi bo padla odločitev, kdo bo zastopal Slovenijo na Evroviziji v Tel Avivu

Drevi bo padla odločitev, kdo bo zastopal Slovenijo na Evroviziji v Tel Avivu (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
16. 2. 2019

Danes bo znano, kdo bo Slovenijo zastopal na Evroviziji, ki bo maja v Tel Avivu. Izbor Ema 2019 s pričetkom ob 20. uri bo znova potekal na Televiziji Slovenija. Medtem ko se jih je lani za zmago borilo 16, ki so se najprej morali prebiti iz predizbora, se bo tokrat v enem večeru predstavilo deset izvajalcev. Izbor bo vodila Ajda Smrekar.

Nastopili bodo Fed Horses s pesmijo Ti na poznaš konjev, skupina INMATE s pesmijo Atma, Kim z Rhythm Back to You, zasedba Lumberjack z Lepote dna in zasedba Okustični z Metulji plešejo.

Stara znanka Eme Raiven, ki je na izboru tekmovala že s pesmima Črno bel in Zažarim, lani pa se je preizkusila v vodenju izbora, se bo letos v boj podala s pesmijo Kaos. Renata Mohorič bo nastopila s pesmijo Three Bridges, Rene s pesmijo Ne poveš, prva slovenska predstavnica na otroški Evroviziji Ula Ložar bo nastopila s Fridays, Zala Kralj in Gašper Šantl pa s Sebi.

Strokovna žirija bo najprej izbrala dva superfinalista, končno besedo pa bodo imeli gledalci in poslušalci, ki bodo s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca.

Deset pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na letošnji Emi, je med 103 prijavami izbrala štiričlanska komisija v sestavi Lea Sirk, Mojca Menart, Žiga Klančar in Aleksander Radić.

Lea Sirk je lani zastopala Slovenijo na Evroviziji, ko je s skladbo Hvala, ne! v Lizboni na Portugalskem nastopila v drugem predizboru in se uspela prebiti v finale. Danes se bo kot glasbena gostja spet vrnila na oder Eme.

Kot je razvidno s Facebook strani izbora, bosta program z glasbeno točko popestrila tudi Španec Inot, ki je Slovenijo osvojil z vokalnimi imitacijami znanih glasbenikov, ter primorski raper Smaal Tokk.

Izbor bo mogoče v živo spremljati na prvem programu TV Slovenija, na Valu 202, Radiu Koper in Radiu Maribor, na aplikaciji RTV 4D in spletnem portalu MMC. Na spletu bo tudi malo drugačen alternativni prenos, ko bosta dogajanje komentirala stand up komika in voditelja Tanja Kocman in Rok Bohinc.

Izrael bo 64. tekmovanje za Pesem Evrovizije gostil po zaslugi Nette Barzilai in njene pesmi Toy. Polfinalna večera bosta 14. in 16. maja, finale pa 18. maja.