Druga sezona Pregreha brez greha se začenja s potico brez glutena in brez sladkorja!

Druga sezona Pregreha brez greha se začenja s potico brez glutena in brez sladkorja! (foto: RTVSLO 1) RTVSLO 1
12. 4. 2017

Oddajo Pregreha brez greha so gledalci spoznali v začetku letošnjega leta in jo takoj vzljubili, saj se je v izjemno kratkem času uvrstila visoko na lestvico najbolj priljubljenih televizijskih oddaj. V naslednjih dneh oddaja dobiva novo preobleko, saj se začenja nova sezona oddaje.

Priljubljenost med gledalci je za ustvarjalce oddaje izjemno priznanje in dokaz, da so na pravi poti, ko ponujajo odgovore za ljudi, ki iščejo rešitve za bolj kakovostno in bolj zdravo življenje – bodisi pazijo na svoje zdravje in ga želijo ohraniti, bodisi tiste, ki jim je bolezen že ponagajala in so primorani poiskati alternative slabim prehranskim navadam.

Ob snovanju oddaje so avtorji imeli v mislih predvsem dve zelo veliki skupini ljudi – diabetike in alergike, z večjim poudarkom na občutljivost na gluten – število tako enih kot drugih narašča z alarmantno hitrostjo, prav tako pa raste tudi število tistih, ki bolj smotrno razmišljajo, kaj vnašajo v svoja telesa.

Nova sezona prinaša, poleg novih receptov, tudi nekaj sprememb.

Največja je vsekakor nova slaščičarska mojstrica, izjemno simpatična in strokovno podkovana Urška Dolinšek, ki je svoje znanje in izkušnje kar 8 let pridobivala in izpopolnjevala v Parizu.

Urška v oddajo prinaša skrivnosti francoske kuhinje, ki jim dodaja slovenski pridih, seveda pa še vedno vse sladice ostajajo brez glutena in brez sladkorja. Gledalci bodo lahko spoznali Urško tudi drugače, saj bo zaupala, kako se je kot ženska v moškem poklicu, kjer je mesto kuharskega chefa večinoma rezervirano za moške, znašla v ostri konkurenci v prestolnici svetovne kulinarike in si pridobila spoštovanje svojih kuharskih kolegov, razkrila pa bo tudi marsikateri zelo uporaben nasvet pri pripravi odličnih sladic. Urška bo namreč skušala nabor sladic za posebne skupine še razširiti, saj se bodo ustvarjalci v novi sezoni večkrat dotaknili tudi tistih, ki se izogibajo jajcem, mleku in drugim sestavinam, ki največkrat sedijo na zatožni klopi, ko je govora o alergijah.

Seveda tudi v drugi sezoni niso pozabili na okoljevarstveno noto. V brezgrešni kuhinji še vedno prevladuje ponovna uporaba, ki je ena prednostnih nalog družbe, saj odpadek prepreči, preden nastane. Kuhinja Pregrehe brez greha je v celoti narejena iz recikliranih materialov, saj želijo ustvarjalci oddaje pokazati, da je mogoče izdelati modno, unikatno in uporabno kuhinjo z minimalni sredstvi in nekaj dobre volje. Ta nasvet je še posebej zanimiv za mlade, ki si modernih in dragih kuhinj ne morejo privoščiti. Ker imamo ljudje do stvari, ki jih izdelamo sami, drugačen, predvsem pa bolj spoštljiv odnos, tudi v drugi sezoni ostaja nepogrešljivi mojster ponovne uporabe Nino, ki je pripravil novih 10 nasvetov, kako iz zavrženih predmetov izdelati uporabne kose, ki bodo še dolgo služili svojemu namenu.

Ponovno nas bo skozi oddaje popeljala voditeljica Maja Nemec, ki bo tudi tokrat delila zanimivosti o brezgrešnih sestavinah in skupaj s prehranskimi strokovnjaki iskala resnice in zmote o hrani in zdravju, z Urško pa bosta skozi klepet podali še marsikatero idejo ali predlog bodisi za lepotno nego ali drugačno uporabo živil, iz katerih bodo nastajale Urškine brezgrešne mojstrovine.

Začenjajo z velikonočno potico brez glutena in brez sladkorja. Prva, izjemo okusna brezgrešna pregreha, prihaja že v soboto 15. aprila, ob 18. uri, na TV Slovenija 1.