Društvo za zaščito živali Ljubljana z zbiranjem papirja za dobrobit živali

28. 5. 2015
Deli

Na Svetovni dan varstva okolja Društvo za zaščito živali Ljubljana že petnajstič zapored organizira akcijo zbiranja starega papirja za živali!

V soboto, 6. junija 2015, med 8. in 18. uro obiščite akcijo zbiranja papirja na parkirišču Centra IntersparVič v Ljubljani (Jamova 105).

Obiskali boste lahko stojnico, ki bo ponujala zanimive izdelke in v zabojnik oddali star papir – prav vsak list šteje ter poklepetali s prostovoljnimi gasilci PGD Ljubljana-Vič in si ogledali njihovo vozilo!

Zakaj?

  • S tem pomagate naravi,
  • osrečite živali v naši oskrbi, ki jim je zbiranje namenjeno,
  • preživite nekaj uric s svojo družino v zabavnem druženju,
  • poklepetate s prostovoljnimi gasilci PGD Ljubljana-Vič, ki bodo z nami,
  • si na naši stojnici »Nakupi iz srca« kupite kaj lepega,
  • pobožate katerega izmed mnogih kosmatincev, ki nas bodo na akciji obiskali.

Del sredstev bo tudi letos namenjen ekipi TNR Team Slovenija za projekt sterilizacije in kastracije ter pomoči živalim na Kosovu.

Društvo za zaščito živali Ljubljana je neprofitna, nevladna, dobrodelna, prostovoljska organizacija. Od ustanovitve januarja 1999 si prizadevamo za izboljšanje stanja na področju varovanja živali. To skušamo doseči z ozaveščanjem, informiranjem in izobraževanjem, da bi tako dolgoročno preprečevali neodgovoren odnos do živali, hkrati pa skušamo pomagati čim več živalim, ki potrebujejo pomoč. Od leta 2002 imamo tudi status društva, ki deluje v javnem interesu.

Društvo je vpisano v razvid prostovoljskih organizacij. Financira se iz prostovoljnih prispevkov, donacij, članarin, namenitve 0,5 % dohodnine in iz prihodkov od prodaje izdelkov.

Vizija Društva za zaščito živali Ljubljana je omogočiti vsem živalim dostojno življenje brez trpljenja. Temelji na zavedanju, da so živali, s katerimi sobivamo, čuteča bitja z vrstno specifičnimi potrebami, ki jih moramo upoštevati in spoštovati.