Družabno - družben dogodek v Drami: Pogovor z Jernejem Lorencijem in Mladenom Dolarjem!

29. 3. 2017

Škandal, ki je leta 1896 ob premieri Kralja Ubuja komaj triindvajsetletnega Alfreda Jarryja razdelil občinstvo, je nepričakovano napovedal dogajanje v dvajsetem in očitno tudi v enaindvajsetem stoletju, tako na področju umetnosti kot v družbenem življenju.

Tudi uprizoritev v režiji Jerneja Lorencija Kralj Ubu, po motivih Kralja Ubuja Alfreda Jarryja, zbrana dela kolektiva Ubu, je januarja 2016 v SNG Drama Ljubljana razdelila občinstvo, gostovala v tujini ter prejela številne ugledne nagrade. Ali je tudi napovedala dogodke, ki smo jim priča leto dni pozneje? Ne glede na odgovor je dejstvo, da ima vsak čas svojega brezobzirnega, pohlepnega, pogoltnega in v resnici strahopetnega Ata Ubuja, vsak dan bolj očitno. O sodobnih Ubujih, ki krojijo usodo sveta »tukaj in zdaj«, se bo z režiserjem Jernejem Lorencijem in filozofom dr. Mladenom Dolarjem pogovarjal ravnatelj SNG Drama Ljubljana Igor Samobor.

Pridružite se nam v četrtek, 30. marca, ob 18.00 na velikem odru. Vstopnice za pogovor so na voljo pri blagajni Drame (stanejo 5 €, za člane Kluba Hamlet, Kluba Najst in Drama Kluba so brezplačne) ali prek spletne prodaje.

Priporočamo