Družinska komedija Košarkar naj bo 2 se vrača z novo zgodbo

Družinska komedija Košarkar naj bo 2 se vrača z novo zgodbo (foto: Kolosej Press) Kolosej Press
11. 9. 2019

Ustvarjalci družinske komedije KOŠARKAR NAJ BO 2 so pretekli konec tedna objavili uradni napovednik drugega dela velike filmske uspešnice. Težko pričakovano nadaljevanje v kinematografe po Sloveniji prihaja v četrtek, 26. septembra.

Pod nadaljevanje se kot scenarist ponovno podpisuje mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, medtem ko je režijo tokrat prevzel Boris Bezić. Na filmska platna se v novi zgodbi vračajo vsi osrednji liki: poleg Rante (Klemen Kostrevc) tudi njegov najboljši prijatelj Smodlak (Matija Brodnik), njegovo dekle Metka (Gaja Filač) in odrasli del ekipe z učiteljem telovadbe Salto (Marko Miladinović) in managerjem Tinijem Trsko (Lado Bizovičar) na čelu. Največ težav bo druščini, ki zdaj zaključuje devetletko, v šolskih klopeh še naprej delal učitelj geografije Tundra (Gojmir Lešnjak - Gojc), na košarkarskem igrišču pa jim žog (in še česa) ne bo premešal zgolj nasprotnik, ampak tudi novi soigralec Jožko (Domen Novak).

O ZGODBI

Družinska komedija KOŠARKAR NAJ BO 2 nadaljuje duhovito pripoved o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval. O nerodnem in tako lenem fantu, da je morala zvečer postelja sama k njemu, sicer je kar stoje zaspal. Tako je bilo dokler ni usoda v njegove roke položila košarkarske žoge, ki mu je spremenila življenje.

Ranta je postal izjemen športnik in privlačen mladenič. S tem je prišla tudi prva ljubezen Metka, ki jo je kljub oviram uspel osvojiti s pomočjo najboljšega prijatelja - glasnega in drznega Smodlaka. Z njim in Metko ob strani je Ranta dosegal višave na vseh področjih.

Drugi del filma nadaljuje zgodbo prvega, a leto kasneje. Na videz je vse v najlepšem redu, ko poletno predpočitniško vzdušje pretresejo nepredvidene šolske obveznosti, ljubezenske težave in košarkarski zapleti. Toda Ranta in druščina se ne dajo …

Družinska komedija KOŠARKAR NAJ BO 2 v slovenske kinematografe prihaja 26. septembra.

film

KOŠARKAR NAJ BO 2

  • Slovenija, 2019, družinska komedija, v slovenščini

Režiser: BORIS BEZIĆ

Scenarist in avtor literarne predloge: PRIMOŽ SUHODOLČAN

Direktorja fotografije: DUŠAN JOKSIMOVIĆ in MILOŠ SRDIĆ

Skladatelja: NINO DE GLERIA in BLAŽ CELAREC

Scenograf: JANEZ PROHINAR

Kostumografka: TINA BONČA

Oblikovalka maske: TALIJA IVANČIČ

Montažer: JAN LOVŠE

Oblikovalec zvoka: BORUT BERDEN

Direktorja filma: PETRA VIDMAR in ZORAN LESKOVŠEK

Igrajo: KLEMEN KOSTREVC, MATIJA BRODNIK, GAJA FILAČ, DOMEN NOVAK, LADO BIZOVIČAR, MARKO MILADINOVIĆ, GOJMIR LEŠNJAK GOJC, ANA MARIA MITIČ, MATJAŽ JAVŠNIK, MOJCA FUNKL in PRIMOŽ PIRNAT

Produkcija: GUSTAV FILM

Producent: FRENK CELARC

Koprodukcija: RTV SLOVENIJA

Koproducenti: MB GRIP, STUDIO RITEM, UNICASTING PECL

Film sta sofinancirala SLOVENSKI FILMSKI CENTER in VIBA FILM.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri