Dubioza kolektiv prihaja v Slovenijo

14. 3. 2017

Dubioza kolektiv, ena izmed največji bosanskih skupin vseh časov, bo 10. avgusta odigrala koncertni spektakel na primorskem, in sicer bodo ladjo zasidrali na Ukmarjevem trgu v Kopru. Omenjeni koncert na obali bo tudi eden izmed redkih v sklopu njihovih koncertov v regiji.

Dubioza v zadnjih letih podira številne rekorde, samo v letu 2016 so odigrali več kot 100 koncertov, gostovali so tudi v Avstraliji, nastopili so na glavnem odru enega izmed največjih festivalov na svetu - Glastonbury, na festivalih v Indiji, Kitajskem, Irskem, Angliji, skratka prepotovali so skoraj ves svet. Dubiozi kolektiv, ki jo sestavlja osem članov, se je leta 2015 pridružil tudi Slovenec Jernej Šavel na kitari, v preteklosti član skupin Lollobrigide in Psycho Pathov.

V njihovi glasbeni karieri so izdali že 10 studijskih albumov, dobili številne glasbene nagrade, med drugim nagrado MTV Adrie in Zlatno Bubamaro za najboljši band na Balkanu. Prav tako so bili deležni številnih pozitivnih odzivov svetovnih glasbenih medijev, med drugim Popmatters, Kerrang!, Mass Movement Magazine, Consequence Of Sound, 3voor12 in exitfest.org.

Njihov glasbeni opus prepeletajo alternativni rock, reggae, ska, etno folk z elektroniko in še kaj.

Koncert Dubioze kolektiv velja za energično atmosfero, ki navdušuje polne stadione in razprodane dvorane ter z nalezljivimi glasbenimi ritmi počasi in zagotovo osvaja Evropo. Izmed večjih koncertov velja omeniti razprodano pulsko Areno, razprodane ljubljanske Križanke, nastop na slovitemu angleškemu Glastonburyju in madžarskemu Szigetu.

Po edinstvenih in razprodanih koncertih sedaj sledi težko pričakovan koncert v Kopru, ki bo edini na primorskem in hkrati eden redkih v poletni sezoni. V mestni občini Koper se čez poletno sezono odvija veliko prireditev, koncert Dubioze bo nedvomno ena odmevnejših. Sonce, morje in zvoki energičnih ritmov so več kot odlična kombinacija za poletne dni.