Dunking Devils domov odnesli že drugi Guinnessov rekord

Dunking Devils domov odnesli že drugi Guinnessov rekord (foto: Dunking Devils Facebook) Dunking Devils Facebook
22. 8. 2018

Neverjetni akrobati Dunking Devils so po lanskem rekordu najvišje salte z zabijanjem spet osvojili Guinnessov rekord: najdaljše zabijanje s trampolina. Za naslov Guinnessovega rekorderja pa sta se tokrat potegovala kar dva akrobata! Najprej je že v prvem poskusu rekord za 5 cm podrl Matevž Pogačar, a se je tekmovanje med njima nadaljevalo. Novi rekorder je tako na koncu postal Tomaž Kranjec, ki je s skokom dolgim 10,16 metra kar za 11 cm izboljšal aktualni rekord.

Za naslov Guinnessovega rekorderja sta se tokrat pomerila kar dva člana skupine Dunking Devils. Matevž Pogačar in Tomaž Kranjec, oba profesionalna akrobata, sta se na podiranje rekorda pripravljala zadnjih šest mesecev, saj sta morala preskočiti več kot 10 metrov in nato še zabiti na koš. Do sedaj je ta rekord, ki velja za najbolj prestižnega v disciplini akrobatskega zabijanja, držal britanec Jordan Ramos z 10.05 metra, Tomaž Kranjec pa je dolžino skoka izboljšal za celih 11 centimetrov!

Tekmovanje v podiranju rekorda je potekalo kar pred očmi javnosti, in sicer preteklo soboto na dogodku Cedevita 3x3 Ljubljana Challenger na Kongresnem trgu. Napeto tekmovanje so Dunking Devils organizirali v sodelovanju z agencijo Extrem in podjetjem Spar, saj so želeli omogočiti oboževalcem, da so v živo prisotni na tem zgodovinskem dogodku. Občinstvo je navdušeno spodbujalo oba tekmovalca ter glasno slavilo, ko je Tomažu v tretjem poskusu uspelo podreti rekord. Dunking Devils so sedaj predali vse dokaze o uspešnem skoku organizaciji Guinness World Records in čakajo na uradno potrditev rekorda.

To je že drugi Guinnessov rekord, ki so ga domov odnesli Dunking Devils. Lani je namreč Guinnessov rekorder v najvišji salti z zabijanjem postal tudi Maks Veselko, ki je preskočil 3.55 metra in s salto zabil na koš. Zagotovo pa ne bo zadnji, saj imajo Dunking Devils v mislih že nove rekorde, ki jih bodo naskočili.

O dosežku so povedali ...

Tomaž Kranjec, akrobat Dunking Devils in novi Guinnessov rekorder

  • "Oba z Matevžem sva imela precej težko nalogo, saj je takšen skok resen napor za celo telo. Morda je bila moja naloga malce težja, saj je Matevž skočil prvi in takoj postavil nov rekord, kar je pomenilo, da sem moral skočiti dlje, če sem ga želel premagati. Ob prvem poskusu sem sicer zadel koš, vendar se z roko nisem dotaknil obroča, tako da je bilo treba skok ponoviti. Ko je sodnik rekel, da je to moj zadnji poskus, pa sem si rekel, da moram tokrat iti do konca. In uspelo mi je. Občutek je res fenomenalen!"

Matevž Pogačar, akrobat Dunking Devils

  • "Bil sem kar presenečen, ko mi je že ob prvem skoku uspelo podreti rekord, saj na treningih pred tem še nisem imel tako dobrega poskusa. Najverjetneje je k temu pripomoglo občinstvo in pozitivna energija, ki jo dobiš, ko vidiš, koliko ljudi te spodbuja. Tomažu je potem sicer uspel še daljši skok, tako da moj rekord ni veljal prav dolgo. Vendar z ekipo že načrtujemo podiranje novih rekordov, tako da ga bom zagotovo kmalu spet izzval."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri