Dunking Devils napeljali zipline katapult čez 80-metrski kanjon!

Dunking Devils napeljali zipline katapult čez 80-metrski kanjon! (foto: Dunking Devils Press) Dunking Devils Press
17. 1. 2020

Dunking Devils se v novem letu vračajo z novo epizodo svoje adrenalinske serije DD Squad, ki je osupnila že na milijone gledalcev po vsem svetu.

Za tokratni podvig so leteči vragi postavili tako imenovan “Y zipline”, s katerim so fantje poleteli visoko nad 80-metrski kanjon na Trbojskem jezeru. Zipline, ki je svetovno znane akrobate katapultiral visoko v zrak, je originalna domislica, ki so jo Dunking Devils zasnovali popolnoma samostojno.

Čeprav je že sam spust z vrha 15-metrskega rečnega klifa bilo noro adrenalinsko doživetje, so Dunking Devilsi dogodivščino še dodatno popestrili z zanimivimi pripomočki, ki so jih obesili na zipline.

Zipline, ki te katapultira v zrak

Dunking Devils, ki so pred kratkim navdušili svetovno javnost z največjim trampolinom na svetu, se v novem letu vračajo z novim podvigom - ziplinom, ki te katapultira v zrak! Ziplining ali adrenalinsko spuščanje po jekleni vrvi je priljubljena adrenalinska aktivnost, ki so jo leteči vragi inovativno spremenili v odbito doživetje brez primere! Svetovno znani akrobati, ki slovijo po svojih akrobatskih trikih, so si izmislili tako imenovan “Y zipline”, ki so ga napeljali čez 80-metrski rečni kanjon.

Y zipline se od običajnega razlikuje po tem, da ga namesto ene jeklenice sestavljajo 3 kraki v obliki črke Y - od tod je nova domislica Dunking Devilsov tudi dobila svoje ime. Če se pri običajnem ziplinu spustimo v ravni liniji, se pri Y ziplinu na koncu najdaljšega izmed krakov zaletimo vozlišče, ki nas katapultira v zrak in doda zalet potreben za izvedbo akrobatskih trikov.

Na zipline obesili lestev

Čeprav je spust po Y ziplinu že sam po sebi noro adrenalinsko doživetje, so akrobati dogodivščino še dodatno popestrili z zanimivimi pripomočki. Na zipline so tako med drugim obesili aluminijasto lestev, okroglo bojo za jadrnice oz. “fender sender”, kot mu pravijo člani DD Squada, in pa velik triangel, s katerim so se lahko po ziplinu spuščali v dvojicah. Z nenavadnimi pripomočki so najnovejši podvig Dunking Devilsi tako še bolj začinili ter s tem poskrbeli za zabavne skoke, salte in obrate.

Popolni klifi le streljaj iz Ljubljane

Snemanje najnovejše epizode je potekalo na Trbojskem jezeru, zgolj 20 minut vožnje iz Ljubljane. Fantom je že pred časom prišla na uho informacija, da naj bi se na Trbojskem jezeru nahajali klifi primerni za izvajanje akrobatskih skokov, zato so se odločili rečni kanjon preveriti tudi sami. Na njihovo veselje se je lokacija izkazala za popolno izbiro in sprva kar niso mogli verjeti, da se takšno mesto nahaja tako blizu prestolnice. 

Skrita naravna posebnost

Kanjon Zarta ali Zarica je manj znana konglomeratna soteska reke Save, ki je nekdaj v svoji neokrnjeni obliki merila 20 kilometrov in se raztezala od Čirč in Drulovke vse do Medvod. Koritasti kanjon, ki je ponekod segal tudi do 40 metrov globoko, je leta 1953 prvič delno potopil jez HE Medvode, dokončno pa jez HE Mavčiče leta 1986. Danes s tem imenom označujemo le 3 kilometre dolgo sotesko od Drulovke do Jame, kjer se Sava razlije v Trbojsko jezero.

Mimo Zarice vodi tudi interaktivna pešpot Jeprškega učitelja, ki povezuje slikovita naselja in kraje ob Savi, med Kranjem in Medvodami. Rdeča nit poti so knjige, ki nas pozdravljajo iz vitrin gozdnih knjižnic in nas vabijo, da se v idiličnem okolišu potopimo v še neodkrite svetove med platnicami.

Leteči vragi v novo leto z nastopom na ligi NBA

Čeprav se je leto komaj dobro začelo, Dunking Devils že letijo po svetu in s svojimi nastopi navdušujejo akrobatskih podvigov željne množice. Te dni sta na terenu kar dve ekipi, od katerih se ena nahaja v Dubaju, druga pa malce bližje in sicer v Pragi. Še preden bodo fantje dobro razpakirali kovčke, pa jih naslednji teden čakata dva izjemno pomembna dogodka: nastop na finalu evropskega prvenstva v rokometu v Stockholmu in njihov prvi nastop na ligi NBA, ki se bo odvila v Parizu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri