Dunking Devils snemali za NFL in navdušili Američane

Dunking Devils snemali za NFL in navdušili Američane (foto: Katja Pokorn) Katja Pokorn
22. 9. 2017

Manj kot leto dni po snemanju viralnega oglasa z britanskim FC Arsenalom, so se Dunking Devils vrnili v London in posneli še bolj nor video, s katerim znova osvajajo splet.

Tokrat so združili svojo kreativnost in akrobatske veščine za ameriško nogometno ligo NFL, ki bo to nedeljo pripeljala eno od tekem na slavni londonski stadion Wembley. Del videa je posnet tudi v Sloveniji, nad katero je bil ameriški naročnik tako navdušen, da bo še letos na naših tleh posnel tudi spletno serijo.

Tekme lige NFL in njihov vsakoletni zaključek Superbowl so znani kot meka za vse, ki se ukvarjajo z oglaševanjem. Superbowl je namreč najbolj gledana oddaja v ZDA, cena oglasnega prostora med prenosom pa presega 5 milijonov dolarjev za pol minute. NFL se je odločil, da nad ameriškim nogometom navduši še Evropejce ter tako skupaj s partnerjema Yahoojem in Verizonom pripeljal eno od rednih tekem v London. Dvoboj med Jacksonville Jaguarsi in Baltimore Ravensi bo potekala to nedeljo, 24. septembra, na slavnem wembleyskem stadionu.

Za promocijo nedeljske tekme je NFL najel slovenske akrobate Dunking Devils in F&B Acrobatics, ki so skupaj s partnerskim portalom People Are Awesome posneli video, v katerem združijo akrobacije in ameriški nogomet. Ekipa 25 Slovencev je promocijski video snemala več kot en teden, tri dni pa so skupaj z ameriškimi predstavniki preživeli tudi na plaži prelepega Velenjskega jezera. Poleg lepot svoje domovine pa Dunking Devils v videih z veseljem pokažejo tudi slovensko vrhunsko tehnologijo. Tako so se po jezeru zapeljali z naprednimi ekološkimi vodnimi skuterji Quadrofoil - slovensko inovacijo, ki na novo postavlja standarde potovanja po vodi, saj praktično lebdi nad vodo.

Nato so se za nekaj dni preselili še v Veliko Britanijo, kjer so posneli akrobacije pred največjimi londonskimi znamenitostmi: pred London Eye, na slavnem rdečem dvonadstropnem avtobusu in pred Big Benom. Snemanje se je zaključilo na wembleyskem stadionu, drugem največjem stadionu v Evropi, ki vase sprejme kar 90.000 gledalcev. Stadion Wembley pa bo kmalu spet gostil slovenske športnike, saj se bo 5. oktobra tam odvijala kvalifikacijska nogometna tekma za nastop na svetovnem prvenstvu 2018 med Slovenijo in Anglijo.

Ameriški del produkcijske ekipe je pohvalil profesionalno delo slovenske ekipe, še posebej navdušeni pa so bili nad lepotami naše dežele. Dunking Devils bodo tako skupaj s People Are Awesome še letos pričeli snemanjem spletne serije Fly Guys, ki bo gostovala prav na slovenskih tleh.

Domen Rozman, idejni vodja Dunking Devils

  • "Za nas je bil to produkcijsko največji projekt do zdaj. Ponosni smo, da so naše kreativne in akrobatske ideje prepričale ameriške oglaševalske velikane, kot so NFL, Yahoo in Verizon. Projekt na stežaj odpira vrata deset delov dolgi spletni seriji Fly Guys, ki jo načrtujemo že več kot eno leto. Izjemno sem vesel, da bo serija postala realnost in bomo lahko v desetih epizodah prikazali lepote naše dežele na sončni strani Alp."

Gašper Novak, profesionalni akrobat in član Dunking Devils

  • "Z ameriškim nogometom sem se tokrat prvič srečal malo bližje, zato mi je bilo zanimivo spoznati pravila in se naučiti pravilno vreči žogo. Najtežji trik je bil skok z rusko gugalnico čez gol, ki sem se ga veselil že od samega začetka. Snemanje je bilo precej naporno, saj smo bili na terenu po 14 ur na dan. Kljub tesnemu urniku pa smo lahko ob pavzah uživali v največjih znamenitostih Londona. Med drugim smo bili priča zadnjemu zvonenju Big Bena v naslednjih štirih letih, saj so ga dan po našem snemanju začeli obnavljati. Res je nor občutek biti del tako velikega projekta, ker s tako ekipo in kvalitetnim delom vedno dosežemo dobre rezultate."

Mitja Legat, video ekipa

  • "Sigurno je to bil eden bolj zahtevnih projektov, predvsem iz logističnega vidika. Nas je pa to znova prisililo, da smo kot produkcija in kot ekipa delovali super usklajeno ter maksimalno izkoristili lokacije snemanja. Poleg lepot Slovenije, ki jih vedno poskušamo vpeljati v naše videe, so bile te še dodatni 'cukrček' tega projekta!"

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri