Dvojno veselje skupine Učiteljice

Dvojno veselje skupine Učiteljice (foto: Učiteljice PRESS) Učiteljice PRESS
1. 9. 2017

Vedno bolj priljubljena glasbena skupina Učiteljice so po treh letih in pol skupnega ustvarjana izdale svoj prvi album, ki nosi naslov "LUDA KUĆA".

Na albumu se nahaja 13 pesmi, od katerih jih je 11 že bilo objavljenih pred izidom albuma, dve pa sta čisto novi. Ena od the dveh je svetlo You Tuba ugledala pred nekaj dnevi, nosi pa naslov "Na prstima". Gre za prelepo balado s katero se bodo dekleta prvega septembra predstavile na festivalu v Požegi na Hrvaškem, kjer bo tudi uradna predstavitev njihovega albuma.

"Ta album je bil ena prekrasna avantura za cel naš tim. Ponosne smo in srečne. Velika zahvala gre našemu avtorskemu timu Dušanu Bačiću ter Bojanu Dragojeviću, ki sta vseskozi verjela v nas in sta tudi glavna krivca za naše lepe pesmi. Skozi album smo glasbeno odrasle in dozorele. Tri leta in pol doživetij, avantur, neskončnih poti ter številnih nastopov v različnih državah so za nami. Prepričana sem, da bi lahko z lahkoto o Učiteljicah posneli celovečerni film, toliko zanimivih stvari se nam je do sedaj že zgodilo", nam je z nasmehom na obrazu povedala Ana, ki prihaja iz Ptuja.

Dekleta so v dobrih treh letih osvojile trg bivše Jugoslavije, posnele so duete s Stavrosom in Nedo Ukraden, pa s Severino in Tarapana bendom. Srca poslušalcev so osvojile s prelepimi pesmimi kot so Dunav in Luda Kuća... Cilj prelestnih deklet je bil, da imajo vse pesmi na albumu tudi svoj spot, kar je upočasnilo izzid albuma so pa zadan cilj uresničile. Zadnjo pesem z naslovom "Šlag" bodo deklata širši javnosti predstavila konec meseca septebra.

"Srečne smo, da smo uspele uresničiti željo, da ima prav vsaka pesem iz albuma posnet svoj videospot, celi album pa ima do sedaj že preko 140 milijonov pregledov na YouTubu in po tem smo rekorderke in v Sloveniji in na Hrvaškem", je rekla Matea.

"Do sedaj smo naše spote snemale v Grčiji, Romuniji, na Hrvaškem, v Srbiji ter Črni gori. Verjamemo pa, da nas bodo nove pesmi popeljale še v neka nova mesta, katere vam bomo predstavile v naslednjih spotih", je še povedala Ana.

"Videospot za balado "Na Prstima", s katero se tokrat predstavljamo smo snemale v Srbiji na neverjetnih lokacijah. Bilo je, kot da smo v puščavi in pesek nam je delal kar nekaj preglavic. Čevlji so se nam ugrezali vse do gležnjev, preglavico pa so nam delale tudi dolge kreatorske obleke, ki so se vlekle po pesku. Lažje bi bilo, če bi snemale kar v kopalkah in bose," se smejejo dekleta.

V prihodnjih dneh dekleta čaka predstavitev albuma ter nove pesmi, v začetku oktobra jih čaka zasluženi dopust, nato pa seveda nadaljujejo s številnimi koncerti ter z novimi pesmimi.