Eco festival razkriva nosilce programa po dnevih

14. 7. 2015

Osrednji slovenski poletni elektronski glasbeni festival bo med 24. in 26. julijem v idiličnem Opatjem Selu pri Novi Gorici gostil čez 70 didžejev s štirih kontinentov, med njimi bodo tudi grammyjevec DUBFIRE (Deep Dish), tehno pionir JEFF MILLS in SAM PAGANINI.

7. izdaja enega najbolj prepoznavnih srečanj ljubiteljev tršega tehna v srednji Evropi bo, kot vedno, ponudila dober pregled slovenske in regionalne scene, po kakovosti in imenih najboljši program doslej in nov oder: Voodoo Garden za ljubitelje psy-tranca.

Epski after

Letošnji ECO Festival bo zaključil 12-urni after, ki se bo zavlekel vse do večera. Ob skritem glavnem gostu bodo nastopili še Industrialyzer, DJ Link, Veztax, Carol Fairy, Abak Beat, Numarex, Shabain, Drawle, Matthias in Thomas Kramer. Za obiskovalce ECO festivala je after brezplačen, samostojna vstopnica pa stane 15 eur. 

Zadnji v Opatjem Selu

Po zadnjih informacijah bi utegnil biti letošnji ECO zadnji v Opatjem Selu: »Po šestih letih brez težav smo ob menjavi župana letos komaj dobili dovoljenje za izvedbo,« je povedal oče projekta, Alan Mautinger. »Ob tem želi občina najemnino za prostore, ki smo jih uredili sami, z lastnim delom in denarjem. Od ljudi, na katere ECO vpliva s hrupom in velikim številom ljudi v mali vasici, imamo polno podporo. Ljudje, ki tri dni živijo s festivalom, so nas veseli, marsikdo nam pomaga, posojajo nam stvari za izvedbo. Težave povzročajo vplivni posamezniki, ki ne poznajo festivala.«

Letošnja izvedba ni ogrožena in bo tekla nemoteno, organizatorji pa so tudi že našli nadomestno lokacijo za festival ECO 2016, če se razmere do takrat ne uredijo.

eco festival

Značke: Eco festival

Priporočamo