Eco festival uspešno prebil led s prvo zimsko izdajo Winter Wonderlanda

Eco festival uspešno prebil led s prvo zimsko izdajo Winter Wonderlanda (foto: Klemen Štular) Klemen Štular
3. 2. 2015

Minuli vikend so ljubitelje elektronske glasbe v Novi Gorici zabavali didžeji iz Evrope, Južne Amerike in jadranske regije, znan pa je tudi že datum 7. poletnega ECO festivala.

Slovenija in širša regija sta bili med elektronskimi žanri od nekdaj posebno naklonjeni tehnu, še posebno tršim, prvinskim in bolj energičnim inačicam, ki so navdahnile tudi znameniti slovenski tehno zvok. ECO, naš edini preostali veliki tehno festival, gradi na tem bogatem izročilu in ga spaja s sodobnimi trendi, ki so si podjali roke tudi na prvem Winter Wonderlandu – največjem elektronskem festivalu zime v širši regiji.

Največ pozornosti so v dveh, izbrane glasbe in plesa polnih, nočeh pritegnili tehno baron Dave Clarke, Brazilci Pet Dou in Fernanda Martins ter Španec David Moleon, na zlata leta slovenskih rejvov pa je občinstvo s klasičnim setom spomnil britanski duo Space DJz. Od domačih mojstrov velja izpostaviti Damirja Hoffmana, Veztaxa in Gumjo, slednja sta se prvič predstavila tudi kot Duo 2000.

Čeprav je predvsem prvi dan organizatorjem ponagajalo vreme, saj je sneg preprečil obisk številnim ljubiteljem tovrstnih dogodkov, se to na sami izvedbi ni poznalo. Odrska produkcija in ozvočenje sta bila na visokem nivoju, obiskovalci razposajeni, didžeji v najboljši formi, poskrbnljeno pa je bilo tudi za primerne podaljške. Kar se zgodi na afterju praviloma tam tudi ostane, so bili pa najbolj vztrajni obiskovalci nagrajeni tudi z nekaj nenajavljenimi udarnimi nastopi svojih ljubljencev.

Poletni Eco festival se vrača konec julija

Največji slovenski poletni festival elektronske glasbe bo letos, v svoji sedmi izdaji, obiskal tradicionalno prizorišče v Opatjem Selu pri Novi Gorici med 24. in 26. julijem. Za informacije o začetku prodaje vstopnic za najzgodnje ptiče in programu spremljajte objave na:

Priporočamo