Edinstvena foto delavnica na jadrnici s tremi priznanimi slovenskimi fotografi!

30. 7. 2015
Deli

Ljubitelji dobre fotografije bodo navdušeni nad edinstveno priložnostjo, ki jo prinaša celodnevna delavnica na slovenski obali, na kateri bodo sodelovali priznani fotografi, model za portretno delavnico pa bo Playboyeva zajčica Samanta Šabić.

Vabljeni ste, da se pridružite delavnici, ki prinaša individualno delo z najboljšimi slovenskimi fotografi nove generacije, odkrivanje skritih kotičkov pokrajin slovenske Istre s palub kar treh jadrnic, delo s profesionalnim modelom, prepoznavanje top foto lokacij v okolju, objavo najboljših del udeležencev v medijih, najboljšo družbo, vrhunsko hrano in pijačo, najlepše razglede ter kup neprecenljivih fotografskih izkušenj in znanj.

Prijavite se!

S prijavo na www.foto-delavnica.si lahko postanete eden od petnajstih tečajnikov, ki se bodo treh različnih fotografskih fokusnih tem učili od najboljših slovenskih fotografov. To so:

  • Jaka Ivančič (pokrajinska fotografija),
  • Urška Košir (portretna)
  • in Dragan Zlatanovič (dokumentarna).

Kje in kdaj?

Delavnica bo potekala v Izoli, Marina Izola, v soboto, 5. septembra 2015, od 10h do 22h.

Kaj lahko pričakujete?

Delavnica bo potekala na morju, kar bo tečajnikom omogočilo, da se bodo lahko spoznali z lokacijami in ustvarjalnim delom v več mestih. Velika dodana vrednost delavnice je individualna obravnava, vsem bo cel čas delavnice na voljo mentor, ki se bo posvetil vsakemu tečajniku posebej. Sodelujoči lahko pričakujejo kup uporabnih nasvetov, množico uporabnega znanja in praktičnih terenskih izkušenj dela v naravi, po vrhu pa še obilico lepih fotografij, ki jih bodo lahko uporabili za svoj portfolio. Za konec namreč sledi individualna analiza vseh posnetih slik. Najboljša portertna fotografija tečajnika bo objavljena na naslovnici revije Lisa, vse otale najboljše portretne, pokrajinske in dokumentarne fotografije tečajnikov pa bodo objavljene na spletni strani radia Capris in znotraj revije Lisa.

O sodelujočih fotografih!

fotografi

  • Jaka Ivančič, 36 je priznan pokraijinski fotograf iz Kopra. Njegove fotografije krasijo mnoge kataloge, plakate in ostale promocijske publikacije Slovenske turistične organizacije in posameznih občin. S samostojno razstavo "Salted With Love", na temo kulinarike Istre in Krasa, se je na letošnji svetovni razstavi Expo v Milanu javnosti predstavil v slovenskem paviljonu. Poslovno sodeluje z mnogimi hoteli in ostalimi ponudniki turističnih storitev v slovenski istri. Zadnjih 5 let deluje kot uradni fotograf Radia Capris, najbolj poslušane radijske postaje na Obali. V objektiv lovi predvsem skrite poglede in utrinke iz rodne Istre ter neprestano išče trenutke dneva, ki jih v tem hitrem tempu današnjega življenja, človek skoraj več ne opazi. Z Jako bodo udeleženci spoznavali razsežnosti pokrajinske fotografije in trike, s katerimi bodo dopolnili svoje fotografske sposobnosti. Udeležencem bo razkril skrite kotičke od koder bodo lahko ujeli najlepše motive in vso čarobnost slovenske Istre.
  • Urška Košir, 33 je uspešna slovenska fotografinja, najbolj prepoznavna po serijah portretov in akt fotografij. Njena dela od leta 2009 krasijo mnoge naslovnice revij ter vsebine znotraj tiskanih in spletnih medijev. Leta 2010 je postala uradna fotografinja revije Playboy, njene slike so bile objavljene v Playboyevih edicijah širom sveta, večkrat tudi v matični Ameriki. V eni izmed posebnih zbirateljskih izdaj ameriškega Playboya, ki je izšla letošnjega maja, so jih uvrstili med dela najboljših fotografov sveta. Urškine slike so bile večkrat nagrajene na domačih natečajih, dobre odzive so požele tudi v tujini. Zadnji natečaj, kjer je sodelovala, prestižni Trierenberg Supercircuit v Avstrij, je njenima dvema fotografijama prinesel laskav naziv, saj jih je žirija izmed vseh prispelih del uvrstila med 'Največje mojstrovine sveta za leto 2012' in izbrala za objavo v prestižni zbirateljski knjigi. Kot prva ženska fotografinja se je lansko leto podpisala pod serijo erotičnih fotografij za slovito izdajo koledarja Colegium graphicum, ki se ga je v trinajstih letih izhajanja prijela oznaka 'slovenski Pirelli'. Urška je tudi avtorica in kreativna vodja večih samostojnih projektov in fotografskih razstav. Zadnja, že šesta v seriji je bila nadvse uspešna vseslovenska umetniško-dobrodelna akcija Naj nasmeh. Urška bo na delavnici predstavila zakonitosti portretne fotografije, uporaba naravne svetlobe, delo z modelom, pomen profesionalnega make up-a in frizure, odnos fotografa z ekipo, pomen ideje in predpriprav, ustvarjalnost, pomen postprodukcije, odnos z naročnikom... Delo bo potekalo s profesionalnim modelom - Samanto Šabić, javnosti bolj poznano kot Playboyevo zajčico. Najboljša portetna fotografija modela, ki jo bodo ustvarili tečajniki, bo objavljena na naslovnici Lise, ene izmed najbolj branih ženskih revij v Sloveniji.
  • Dragan Zlatanovič, 34 je priznan poročni fotograf, ki je izjemno zaželjen med zaljubljenimi pari iz vseh koncev sveta. Zase pravi, da lepoto vidi vsepovsod in s tem se očitno strinjajo tudi mednarodne fotografske organizacije. Po sprejetju v prestižni WPJA (Wedding Photojournalist Associaton) se je njegova kariera začela bliskovito razvijati, saj je samo v dveh letih dosegel naslov prvega zasledovalca naslova "POY - Photographer of the year". Pot nadaljuje v ameriški organizaciji Fearless photographers, kjer so bile njegove izvirne poročne fotografije večkrat nagrajene in ga tako uvrstile ob bok najboljšim svetovnim poročnim fotografom.

V primeru slabega vremena se delavnica prestavi na nedeljo, 6.9.2015

sponzorji

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan