Editors se vračajo v Kino Šiška!

Editors se vračajo v Kino Šiška! (foto: Rahi Rezvani) Rahi Rezvani
17. 11. 2015

Editors, eden najboljših in najpopularnejših angleških indie-rock bendov, se vračajo na evropske koncertne odre z novim albumom In Dream, ki je izšel v začetku oktobra 2015! Vračajo se tudi v Slovenijo – po polnih Križankah pred štirimi leti, tokrat na svoj prvi ljubljanski klubski nastop – v Kino Šiška!

Ko je nek oboževalec Editorsov odkril njihov komad "No Harm", ki je skrit na kompilaciji založbe Play It Again Sam, in ga delil s svetom, je bilo mogoče slišati prve sadove z njihovih snemanj v odročnem Zahodnem škotskem višavju. Njihov sveže izdani album In Dream je prvi, ki so ga producirali sami, miksanje pa je prevzel Alan Moulder.

Predzadnji album Editorsov The Weight Of Your Love (2013) je njihov največji dosežek v karieri, ki je tudi sicer polna vrhuncev. S kopičenjem uvrstitev na lestvice desetih najbolj prodajanih po Evropi (med drugim prva mesta na Nizozemskem in v Belgiji ter četrta zaporedna uvrstitev med naj deset v Veliki Britaniji) je bendu priskrbel pozicijo headlinerjev na festivalih Rock Werchter in Lowlands ter večerne nastope na Glastonburyju in Readingu, poleg tega pa še dolg seznam prek 100 koncertov in festivalov na štirih celinah, vključno z njihovim čisto prvim koncertom v Afriki.

Album The Weight Of Your Love je sledil dvema zaporednima uvrstitvama na sam vrh lestvic prodaje v Veliki Britaniji, albumoma An End Has A Start (2007) in In This Light And On This Evening (2009). Do zdaj so samo v Veliki Britaniji prodali več kot pol milijona izvodov svojega prvenca The Back Room (2005), skupaj pa so Editors po svetu prodali več kot 2 milijona svojih albumov.

Kdaj in kje?

  • 1. december 2015 ob 20:00
  • Kino Šiška, Ljubljana