Ekskluzivna premiera VOJNA ZVEZD: VZPON SKYWALKERJAv Cineplexxu Kranj

Ekskluzivna premiera VOJNA ZVEZD: VZPON SKYWALKERJAv Cineplexxu Kranj (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
18. 12. 2019

»Nekoč pred mnogimi leti v galaksiji daleč, daleč stran« so besede, ki so se včeraj v Cineplexxu Kranj zapeljale čez veliko platano.

Največji oboževalci sage so na ekskluzivni premieri VOJNA ZVEZD: VZPON SKYWALKERJA v Cineplexxu Kranj dočakali zaključek zgodbe, ki se je ustvarjala več kot 40 let. V sodelovanju z Mastercard Slovenija in distributerjem 2iFilm, ki je omogočil zaprto projekcijo v Sloveniji, so si med prvimi na svetu film ogledali znani obrazi, novinarji in fani sage. Zadnje poglavje so v družbi cosplayerjev in ikoničnih robotov BB-8 in R2-D2 prvi dočakali: igralec Andrei Lenart, glasbenik Rok Golob z ženo Katarino Habe in sinovoma, član Siddharte Tomaž Okroglič Rous ter David Urankar.

Veliki ljubitelji sage so tudi: fotograf Aleš Bravničar, Jonas Žnidaršič, Jure Longyka, Jan Macarol, Dean Windisch ter Jasmin Hukić, ki si je film ogledal z ženo Ireno in sinovoma. Prost večer za obisk kina so si vzele tudi dame: Špela Jereb, Azra Selimanovič ter blogerki Ajda Sitar in Kaya Solo. Za dobro vzdušje na dogodku je skrbel Uroš Bitenc ter cosplayerji – v večini člani društva Na meji nevidnega: Luke Skywalker, Rey, Kylo Ren, Han Solo, General Hux, Twi'lek, X-Wing pilot, robot R2-D2 ter Darth Vader. Največja atrakcija večera je bil zagotovo robot BB-8, ki se je vozil med obiskovalci. Robota sta izdelala slovenska ustvarjalca – 45 Prpops. Za sladkanje po filmu so poskrbele Majine Torte, za osvežitev pa Radenska. 

Deset let po preddelih, ki so bili posneti v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja, je leta 2015 na filmska platna prišel film Sila se prebuja, leto kasneje pa smo gledali spin-off zgodbo Rogue One: Zgodba Vojne zvezd, ki se dogaja tik pred prvim filmom Novo upanje iz leta 1977, ko se je vse začelo. Trilogija se je nato nadaljevala s Poslednjim jedijem (2017), čez mesec dni pa se bo krog sklenil - na spored kinematografov po vsem svetu prihaja zadnje dejane epske pustolovščine Vojna zvezd: vzpon Skywalkerja, v katerem bomo spremljali konec sage Anakina, Luka, Leie, Hana, Chewia, Bena, Rey in ostalih.

V najnovejšem filmu, ki ga je napisal, režiral in produciral J. J. Abrams, se vračajo Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac in Lupita Nyong’o., na različne načine pa se bodo pojavili tudi zvezdniki izvirne trilogije Mark Hamill, Ian McDiarmid in Anthony Daniels. Filmski ustvarjalci niso izpustili niti leta 2016 umrle Carrie Fisher – v sklepnem delu sage bodo uporabljeni njeni še zadnji preostali kadri. Med igralci bomo gledali še Billie Lourd, Domhnall Gleeson, Naomi Ackie, Keri Russell, Richard E. Grant in druge.

Filmska ekipa obljublja, da bo gledalce širom sveta v devetem in sage Vojna zvezd: Vzpon Skywalkerja, ki se dogaja leto dni po dogodkih, ki smo jim bili priča v filmu Poslednji jedi in predstavlja zadnji film trilogije trilogij, ponesla na poslednje epsko popotovanje v galaksijo daleč, daleč stran, kjer se bodo pojavile nove legende.
Akcijski domišljijski spektakel VOJNA ZVEZD: VZPON SKYWALKERJA danes v vseh Cineplexx kinih predpremierno, na rednem sporedu pa od  četrtka, 19. decembra 2019.

Značke: vojna zvezd

Priporočamo