Elvis Jackson prihajajo na kranjski Bazen!

21. 4. 2015

Pripravite blazine, rokavčke in naberite energijo - na kranjskem Bazenu bo pokalo in grmelo od viška energije!

Na Bazen Kranj 24. aprila s svojo novo prodajno uspešnico - ploščo »Radio Unfriendly« prihajajo Elvis Jackson, večer bodo odprli tržičani Wasted Time ter kočevski Sell Out, zaključili pa Down 2 Music.

Neutrudni Elvis Jackson, ta trenutek tudi najbolj vroč bend na domači glasbeni sceni, na lestvici SLO TOP 30 jih najdemo z albumom »Radio Unfriendly« namreč na prvem mestu, prepoznavni po svoji energični mešanici punka, rocka, skaja, metala ter reggae glasbe, prihajajo 24. aprila na Bazen. Tokrat imajo zelo oprijemljiv razlog – predstavitev novega, že petega albuma »Radio Unfriendly«. Na težko pričakovanem albumu je dominatna vsebina punk rocka, poskočnih in hitrih ritmov, metalskih riffov ter hard core agresije, vseeno pa vse v dinamično celoto poveže nalezljiva melodija in sproščena energija, ki je skupna vsem izdelkom primorsko-štajerske naveze. Ogrevali nas bodo Sell Out, poskočni ska-punk-reggae fantje iz Kočevja, in Wasted Time, tričlanska punkrock skupina iz Tržiča; za afterparty so zadolženi Down 2 Music.

»Elvisi« so promocijo albuma pričeli v velikem slogu konec marca in že navdušili obiskovalce v Kinu Šiška, mariborskem Štuku in novogoriški Mostovni, njihova naslednja postaja je Bazen Kranj, kjer bo šlo za premierno predstavitev nove plošče na Gorenjskem. Vstopnice so že v predprodaji na Eventim prodajnih mestih.

Tokrat, na težko pričakovanem petem albumu »Radio Unfriendly«, je dominantna vsebina punk rocka, poskočnih in hitrih ritmov, metalskih riffov ter hard core agresije, vseeno pa vse v dinamično celoto poveže nalezljiva melodija in sproščena energija, ki je skupna vsem izdelkom Elvis Jackson. »V živem nastopu bomo tudi v kranjskem Bazenu ponudili nekaj, česar na gorenjskem še niste slišali in videli – nove pesmi in usklajeno zvočno ter lučno scenografijo, posebej naštudirano in domišljeno za priložnost. Obenem pa lahko pričakujete tudi vrsto starejših t.i. hit pesmi, s katerimi ste mnogi odraščali, nam pa so v tem času že pognale brade, vsi skupaj pa si še vedno želimo sproščenega druženja in pozitivne energije,« so ob priložnosti spregovorili dobro razpoloženi fantje iz skupine Elvis Jackson in zaključili: »Mi komaj čakamo, da zažgemo in v družbi naših največjih in novejših fanov obrnemo novo stran v zgodovini benda, kar Radio Unifriendly album nedvomno je!«

»Radio Unfriendly« je v glavah nastajal dolgo, se razvijal in rastel, bil povratek jedra skupine k svojim začetkom in revizija punk rock zvoka, s katerim so odraščali in jih obkroža, niso pa pozabili na svoje primarne vzgibe ter inspiracije. Tudi za snemanje so si vzeli potrebni čas, zato so angažirali Roka Podbevška v studiu na Metelkovi, za miks je tokrat poskrbrel nemški priznani producent in tehnik ArneNeurand (Guano Apes, Subway to Sally ...), mastering pa je bil zaupan še eni legendi, Janezu Križaju. Epizodo, imenovano »Radio Unfriendly«, je v visokem slogu najavil prvi single in videospot »Any Place to go« in tudi največjim skeptikom je bilo takoj jasno, da so Elvis Jackson spet udarni, energični ter energični.

Če želite slišati nove Elvis Jackson, potem nujno na koncert na Bazen, saj boste – kot pove že ime plošče – komade z Radio Unfriendly težko slišali na kateri od radijskih postaj. Vsi pa vemo, da domače okolje socialnih omrežij tudi ne more pričarati pravega koncertnega vzdušja!

Značke: Elvis Jackson

Priporočamo