Ema 2020 (1. del): Na kakšne pesmi stavijo debitantke Gaja Prestor, Manca Berlec, Klara Jazbec in Saška?

Ema 2020 (1. del): Na kakšne pesmi stavijo debitantke Gaja Prestor, Manca Berlec, Klara Jazbec in Saška? (foto: SOJ RTV SLO) SOJ RTV SLO
19. 2. 2020

Na Emi 2020 se bo na pustno soboto predstavilo 12 glasbenikov, od tega se bo tako za zmago borilo sedem pevk, dva pevca in tri skupine.

Na izboru Ema 2020 bo sistem glasovanja enak kot lani. Po predstavitvi vseh skladb bo tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat. Med njima bo nato le ljudstvo izbralo najboljšega za Rotterdam, kjer se bo Slovenija najprej predstavila v prvem predizboru 12. maja. In ker bo ravno ljudstvo izbralo našo novo evrovizijsko pesem, ne bo odveč, če spoznamo vse pevce, pevke in skupine ter njihove glasbene adute. Tričlanska komisija je tokrat izbrala različne glasbene zvrsti, na glasbenem odru pa bodo prevladovale ženske in kar nekaj debitank.

Med njimi so to Gaja Prestor, Manca Berlec, Klara Jazbec in Saška. Vse štiri glasbenice na odru Eme še niso stale. Saška (Še kar lovim tvoj nasmeh) si je vstopnico za Emo pripela skozi spletni izbor Ema Freš, kjer so se predstavili mladi, še neuveljavljeni glasbeniki. Klaro Jazbec (Stop Thw World) je širša javnost spoznala v šovu Slovenija ima talent. Lani septembra je v sodelovanju s POP TV izdala svoj drugi single Vse se lahko zgodi. Pesem je postala naslovna pesem njihove kampanje ob prenovi nove zvočne in grafične podobe. Manco Berlec (Večnost) smo si zapomnili iz šova Slovenija ima talent, kjer je Branko Čakarmiš zanjo stisnil zlati gumb in jo tako povabil v polfinale. Gaja Prestor (Verjamem vase) pa je med drugim pred šestimi leti sodelovala na najstniškem festivalu FeNS v Kopru, kjer je z avtorsko skladbo Take A Chance zasedla 2. mesto v kategoriji do 15. let.