Ema 2020 (2. del): Kaj ponujajo Lina Kuduzović, Božidar Wolfand-Wolf, Tinkara Kovač in Ana Soklič?

20. 2. 2020
Deli
Ema 2020 (2. del): Kaj ponujajo Lina Kuduzović, Božidar Wolfand-Wolf, Tinkara Kovač in Ana Soklič? (foto: Promo foto)
Promo foto

Na Emi 2020 se bo na pustno soboto predstavilo 12 glasbenikov, od tega se bo tako za zmago borilo sedem pevk, dva pevca in tri skupine.

Če smo v prvem delu predstavili štiri glasbenice (Gajo Prestor, Manco Berlec, Klaro Jazbec in Saško), ki na odru Eme še niso stale, je tokrat čas, da se posvetimo glasbenikom z mednarodnimi izkušnjami, tudi evrovizijskimi.

Prva med njimi je vsem nam znana Lina Kuduzović, ki je pri sedmih letih v finalu šova Slovenija ima talent premagala nekdanjo evrovizijsko predstavnico Majo Keuc in zmagala. Mlada glasbenica nas je zastopala tudi na Otroški Evrovizije 2015, kjer je Sloveniji s pesmijo Prva ljubezen pripela doslej najvišjo uvrstitev na evrovizijskih pevskih tekmovanjih, in sicer tretje mesto. Skoraj je na evrovizijskem odru stal tudi Božidar Wolfand-Wolf, ki je davnega leta 1984 s skupino Rendez-vous prepeval O, ne, Cherie na jugoslovanskem predizboru. Čeprav je veljal za favorita je bil na koncu tretji. Po Eminih izkušnjah pa prav vse letošnje tekmovalce prekaša Tinkara Kovač, ki je prvič na odru Eme stala leta 1997, leta 2014 pa nas je zastopala na Pesmi Evrovizije v Kobenhavnu s pesmijo Spet/Round and round. In za konec je tu še Ana Soklič, ki je na Emi sodelovala dvakrat, trikrat pa še na Popevki, kjer je lani za skladbo Temni svet prejela dve nagradi strokovne komisije, in sicer nagrado za najboljšo interpretacijo ter nagrado najboljšo skladbo v celoti.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan