Ema Freš: Trije zmagovalci dneva korak bližje Emi 2020

7. 11. 2019
Deli
Ema Freš: Trije zmagovalci dneva korak bližje Emi 2020 (foto: profimedia)
profimedia

Razvedrilni program TV Slovenija je ta ponedeljek startal s projektom izbiranja novega slovenskega evrovizijskega predstavnika. Z Emo Freš, ki poteka izključno preko spleta, gre za nekakšen uvod v Emo 2020, na katero se bosta uvrstila dva najboljša iz Eme Freš.

Na spletu se bo vse tja do 6. decembra predstavilo 18 mladih glasbenikov, starih do 26 let. Vsak teden se v ponedeljek, torek in sredo predstavljata po dva izvajalca. Prek spletne ankete nato glasovalci izberejo zmagovalca dneva, ki se nato uvrsti v petkov izbor za zmagovalca tedna.

In nič drugače ni bilo v prvem tednu, ko se je predstavilo šest različnih glasbenikov. V prvem dvoboju so se glasovalci odločili za 19-letno Stello, v drugem za dvojec Younite (Iza Leskovšek in Jakob Zlatinšek), v tretjem pa še za Martina. Vse tri čaka v petek še troboj.

Izmed treh zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko ob petkih, torej že ta petek, v novem krogu in znova prek spletne ankete glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija. Eden izmed tekmovalcev pa bo dobil še eno priložnost.

Na koncu se bo deset finalistov Eme Freš pomerilo za svoje mesto na finalnem izboru Ema 2020. Dva - eden po mnenju glasovalcev in drugi po mnenju strokovne žirije, pa se bosta pridružila uveljavljenim izvajalcem, ki jih televizija še ni izbrala, saj je razpis odprt še nekaj dni.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik