Ema: Po psovki Lee Sirk 'Ne morem fuc***g verjet' prišel 'Jezus Kristus'

Ema: Po psovki Lee Sirk 'Ne morem fuc***g verjet' prišel 'Jezus Kristus' (foto: Adrijan Pregelj) Adrijan Pregelj
23. 2. 2020

Pravijo, da po grehu pride pokora ... In če se ob tem spomnimo lanskega 'incidenta' na Emi, ko Lea Sirk z besedami 'Ne morem fuc***g verjet' ni mogla skriti razočaranja nad razpletom, ko sta Zala in Gašper premagala Raiven, letos še kako odmeva Anin 'Jezus Kristus' ...

Zdi se, da na vsaki Emi pride na koncu vedno najboljše. Na 25. izboru za slovenskega evrovizijskega predstavnika je namreč za odmev večera poskrbela kar zmagovalka Ana Soklič sama, ki se je ob razglasitvi najprej zahvalila Jezusu Kristusu. Po eni strani bi v tem primeru mnogi dejali, da je po grehu resnično prišla pokora, a po drugi strani je bil za mnoge to še večji greh, saj javno in tako izrazito izražanje verskih čustev v najbolj gledani razvedrilni oddaji na sončni strani Alp nismo navajeni videti.

In tako kot lanske Leine besede, so bile tudi letošnje verjetno izrečene v čustvenem afektu, čeprav so mnogi po oddaji dejali, malo za šalo, malo zares, da nam lahko na Pesmi Evrovizije - če želimo resnično enkrat zmagati - pomaga samo Jezus Kristus.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ema2020 #eurosong #music #shotoniphone #imovie @emaevrovizija @annasoklich

A post shared by Sašo Radej (@sasoradej_photographer) on

Če se morda kdo ob tem vpraša, zakaj sploh govorimo o Jezusu Kristusu, naj ob tem spomnimo, da je po razglasitvi rezultatov za vse skupaj v neposrednem prenosu poskrbela kar zmagovalka Ana Soklič. "... Ne vem, kaj bodo rekli ljudje, ampak samo Jezus Kristus je ta, ki nas vodi skozi življenjske poti in nikoli se ne sme nihče bati, da ni luči na koncu predora ...," je Klemnu Slakonji dejala Ana, ki je ob tem še dodala, da je težko prebroditi določene trenutke, ki so nam dani na poti. "Ampak ne moremo pa odnehati, ker ni vrnitve nazaj," je v čustvenem govoru in v snežni beli obleki umirjeno in skoraj s solzami v očeh povedala Ana, ki je s tem še kako zanetila požar na družbenih omrežjih, kjer kar ne zmanjka tako lepih kot tudi grdih besed.

Po zaključku Eme, ko se je večina glasbenikov že zabavala v predverju studia 1 nacionalne televizije, si je glasbenica prijazno vzela čas tudi za nas, in komentirala svoje besede. "Kot sem že dejala ob koncu oddaje, je vedno luč na koncu predora, čeprav se nam včasih ne zdi tako ... Poleg tega pa je najboljša možna stvar, da ima vsak v sebi neko notranjo vero, ki nas na vsakem koraku drži pokonci," je dejala glasbenica, ki je bila okrog polnoči, ko je - kot po tekočem traku odgovarjala na novinarska vprašanja - še vedno vidno šokirana po zmagi, saj si po uspehu, ki ga je dosegla na Popevki 2019, ni mislila, da lahko osvoji še Emo 2020.

Kako se bo vse skupaj odvilo naprej je še prerano govoriti, prav tako se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha. "Sedaj po Emi bomo vse skupaj podebatirali, nato pa se bomo skupaj z ekipo pogovorili, kako naprej, ne nazadnje tudi o tem, ali bomo pesem Voda zapeli v slovenščini ali v angleščini. Počakajmo še ...," je zaključila Ana Soklič.

Vidno utrujena Ana Soklič je bila skozi Emo dobro razpoložena. (Foto: Alesh Maatko)

Zmagovalka Eme 2020, Ana Soklič, s fantom. (Foto: Alesh Maatko)

Po zmagi na Emi 2020 je bila presrečna tudi Anina družina. (Foto: Alesh Maatko)