Emir Kusturica je navdušil kritike v Benetkah

Emir Kusturica je navdušil kritike v Benetkah (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
19. 9. 2016

Na filmskem festivalu v Benetkah so premierno prikazali film Emirja Kusturice Na mlečni poti, v katerem ima glavno vlogo italijanska igralka Monica Bellucci. Film je doživel velike ovacije in zagotovo ne bo šel kar tako neopazno mimo.

Tokrat v prvem planu ni bila le Monica Bellucci, na rdeči preprogi je blestela tudi srbska igralka Sloboda Mičalović, ki je bila v dolgi črni večerni obleki res glamurozna. Emir se je oblekel v črno obleko z metuljčkom, po koncu predvajanja pa ni mogel skriti čustev. Po ovacijah je celo zajokal, pišejo v tujih medijih. Zgodba filma je ljubezenska, in sicer o treh ljudeh v treh različnih življenjskih obdobjih in vse igra Kusturica sam. Med njimi je zaigral tudi mlekarja med vojno na Balkanu, ki ima razmerje z žensko, to pa igra Monica Bellucci.

No, ni pa le film tisti, ki je pritegnil pozornost. Ob Emirja Kusturico se je obregnil legendarni francoski igralec Gerard Depardieu in režiserja razglasil za navadnega prevaranta, ki hoče biti Srb, a to pravzaprav sploh ni. "Je čista mora in vse na njem je lažno," je rohnel Gerard ter dodal, da ne razume, kako je lahko igralka, kot je Belluccijeva, sploh sprejela vlogo v njegovem filmu. "Rekel sem ji, naj nikakor ne dela s Kusturico. Dobro jo poznam in je lepa, pametna in čutna ženska. Ne razumem, da je lahko sodelovala s takim tipom," ni nehal francoski igralec. A tudi Kusturica ni ostal dolžan Depardieuju in mu je vrnil nekaj krepkih. Med drugim je dejal, da je Depardieu razpadli alkoholik, ki je vzel rusko državljanstvo samo zato, da bi se izognil davkom. "Pomislite, da bi jaz za Gerarda dejal, da se je iz prijetnega fanta spremenil v sod ..."