Ena žlahtna štorija se vrača! Podarili smo vstopnice za predpremiero na velikih platnih!

Ena žlahtna štorija se vrača! Podarili smo vstopnice za predpremiero na velikih platnih! (foto: Planet TV) Planet TV
17. 2. 2016

Slovenska romantična komedija Ena žlahtna štorija se z 22. februarjem vrača na Planet TV, še prej pa si bodo največji oboževalci štorije v Cineplexxih po Sloveniji in v Kinu Bežigrad ogledali nove zaplete zgodb in usode priljubljenih likov na ekskluzivni premieri.

Ste radovedni, kaj prinaša tretja sezona priljubljene serije? Pridite na prepremiero, ki bo v petek, 19. februarja, ob 19. uri!

Vstopnice za ekskluzivno predpremiero v slovenskih Cineplexxih in v ljubljanskem Kinu Bežigrad so že na voljo, mi pa smo na tem mestu podarili tudi dve brezplačni dvojni vstopnici za predpremiero.

Sodelovali ste lahko na dva načina:

  • eni srečnici smo podarili dve vstopnici na spletnem mestu Govori.se prek emaila, največ sreče pri žrebu pa je tokrat imela Špela Rotovnik.
  • eni srečnici pa smo dve vstopnici podarili tudi na naši facebook strani Govori.se. Največ sreče je imela Darja Lesnik, ki nas na facebooku tudi spremlja.

Čestitamo!

Pristna, naša in romantična!

Ena žlahtna štorija je pristna slovenska romantična komedija. V glavnih vlogah so oče Berto, ki ga igra igralec Janez Starina, ter njegove štiri hčere – najstarejša Anica, ki jo igra Vesna Pernarčič, druga hčerka Eli, ki jo upodablja Ana Dolinar, tretja hčerka Maja, ki jo igra Medea Novak ter najmlajša, manekenka Zala, ki jo igra Ajda Smrekar.

Ena žlahtna štorija

Tu so še fantje: Matjaž Javšnik igra vlogo Smiljana, izbranca Anice, Ranko Babič je prevzel vlogo Ibra, izbranca Eli, Stane Tomazin je Žana, izbranec Maje, Zala pa se je v prvi sezoni namesto z Mariom (Vojko Belšak) znašla v nekakšnem ljubezenskem trikotniku med Avguštinom (Primož Forte) in Tonijem (Kristijan Guček).

V stranskih vlogah spoznamo še domačina gospodinjo Marijo (Maja Blagovič), gostilničarja Marka (Franko Korošec) in njegovo ženo Zorico (Alenka Kozolc). Pozabiti ne gre niti na župnika Bonifacija, ki ga igra Milan Vodopivec.

Na posestvu družine Špacapan

Naj spomnimo. Ena žlahtna štorija se odvija na Primorskem, na prostranem posestvu, vrednem več milijonov evrov. Posestvo je v družini Špacapan že od leta 1789, lastnik posestva je Berto Špacan, vdovec, ki ima štiri hčere. Hčere se na posestvo in družinsko tradicijo Špacapanovih požvižgajo in so v času šolanja izkoristile priložnost, da so zbežale iz svojega rojstnega kraja ter postale mestne dekline. Pri tem je imela prste vmes tudi njihova mama Tonka – stroga in nepopustljiva Gorenjka, ki je vse svoje življenje družini poveljevala kot general.

Hčere z očetom niso imele pristnih stikov, saj so mu zamerile, da se ni postavil za njih, ko je bila mama Tonka še živa. A po smrti Tonke in ko ga začne izdajati zdravje se Berto začne ukvarjati z mislijo, da nima pravega naslednika - sam si je namreč zelo želel sina, a mu je bog naklonil štiri hčere.

Po smrti mame se Berto odloči, da bo svoja dekleta povabil domov, da bi se z njimi pomenil o nasledstvu. A mama Tonka pred smrtjo ni počivala – pripravila je oporoko, ki je bila do njene smrti varno spravljena pri vaškem župniku. V oporoki je zapisala, da lahko posestvo deduje le ena hči, da mora biti poročena, po možnosti s sovaščanom, ki bo prevzel priimek njene hčere. V nasprotnem primeru posestvo po smrti Berta pripade cerkvi.

V prvi sezoni smo tako spoznali vse štiri hčere, ki so imele fante, katerim pa nikoli niso povedale, iz kakšnega okolja prihajajo. Tako so bili fantje šokirani, ko so prvič prispeli na posestev in videli dober potencial. A potencial vidi tudi gospodinja Marija, ki računa, da bi naslednik posestva postal njen sin, priden in marljiv Auguštin, ki že zdaj pomaga Bertu pri vodenju posestva. Sovaščani pa navijajo, da bi posestvo prevzel postavni Toni.

P.S.

Ustvarjanje serije je prevzela neodvisna televizijska in filmska produkcijska skupina Mangart, ki deluje že od leta 1998.

Priporočamo