Eros Ramazzotti pred ljubljanskimi vrati

25. 8. 2015

Manj kot mesec dni nas loči do še ene veličastne glasbene zgodbe, ki se bo odvila v ljubljanskih Stožicah. Vse je namreč nared za pričetek svetovne turneje Erosa Ramazzottija, italijanskega zvezdnika, ki bo od 12. septembra dalje svoj najnovejši izdelek, 13. studijski album Perfetto, popeljal na do sedaj potrjenih 33 lokacij po vsem svetu. In kot tretje mesto zapovrstjo bo 22. septembra v zvokih starih in novih hitov Erosa Ramazzottija zaživela tudi Ljubljana, kjer vedno očarljivega romantika že nestrpno pričakujejo številni oboževalci.

Eros Ramazzotti je sicer v Sloveniji zadnjič gostoval leta 2009 in že tedaj postregel s spektakularnim koncertnim presežkom. Ramazzotti sicer svetovni glasbeni prostor obvladuje že vse od leta 1984, ko je v San Remu kot novinec prvič nastopil s svojo legendarno pesmijo »Terra Promessa«. Od tu dalje je pot vodila le še navzgor. Svetovne uspešnice „Se Bastasse Una Canzone", „Più bella cosa", „Otra Como Tu", „Parla Con Me", pa nepozabni dueti "Cosas de la vida" s Tino Turner iz leta 1997, "Piu' che puoi" s Cher leta 2001, "I belong to you" z Anastacio so Italijana, ki je unikatno podrl vse jezikovne prepreke, neštetokrat zavihteli na najvišja mesta svetovnih lestvic. Nič drugače ne kaže niti najnovejšemu albumu Perfetto, kateri se je že uvrstil med Top 20 v kar 38 državah. Zasluge za vnovičen izjemen uspeh gredo gotovo tudi pri albumu sodelujočim velikanom kot so Claudio Guidetti, Mogol, Francesco Bianconi, Federico Zampaglione in Gino Pacific. Po besedah umetnika gre za izjemno dovršen izdelek, pri katerem ni bilo prav nič prepuščeno naključju, glasbeni kritiki pa so album že označili kot značilno »ramazzottijevski«. Ob izidu so se še posebej veselili Ramazzottijevi poslušalci v Španiji, saj je ta izšel tudi v španski različici.

Eros Ramazzotti pa je med drugim to poletje postal tudi ambasador neprofitne organizacije »Hear the world«, ki se bori za enake možnosti in izboljšanje kvalitete življenja najrevnejših prebivalcev sveta, ki so izgubili sluh. Ramazzotti se je tako pridružil elitni družbi, v kateri med drugim najdemo Stinga, Kate Moss, Diano Krall, Annie Lennox, Julianne Moore, natančneje preko 80 slavnih osebnosti s področja glasbe, filma, mode, ... Značilne poze ambasadorjev tradicionalno ovekoveči Bryan Adams, pred objektiv katerega je nedavno tako stopil tudi Ramazzoti. Omenjeni fotografski izdelki kot dodatek krasijo tudi ovitek novega albuma Perfetto.

Sicer pa se italijanski glasbenik zadnje dni pred odhodom na turnejo intenzivno posveča svoji družini, soprogi Marici Pellegrinelli in trem otrokom. Aurora Sophie (18), Raffaela Maria (4) in Gabrio Tullio, ki šteje komaj 5 mesecev, bodo namreč vse do aprila 2016, ko se bo turneja predvidoma zaključila v Rusiji, pogosto po več tednov pogrešali svojega očeta. Ramazzottijevi sicer svojega zvezdniškega družinskega člana izjemno podpirajo, pridružiti pa se mu nameravajo tudi na številnih koncertih, ki jih bo tekom turneje izvedel po rodni Italiji.