Esad Babačić o ljubezni, ki je v jedru slehernika

7. 1. 2015

Ljubezen je v jedru slehernega človeka, pravi Esad Babačić, ki se ga ne da predstaviti samo z eno besedo. Esad je novinar, pesnik, pisatelj, pevec, tekstopisec in še kaj bi se našlo, a z eno besedo, Esad je velik ustvarjalec, ki s svojimi deli pušča veliko sled.

Te dni je na svet pospremil svojo prvo slikanico Kiti plavajo počasi, v zgodbi katere se bodo našli tako otroci kot odrasli, saj ima slikanica globoko sporočilno vrednost: "Kiti so stalnica v mojem pisanju. Najprej so se prikazali v pesmi Kiti se ne napihujejo, po kateri je bila tudi poimenovana pesniška zbirka, nato pa so priplavali mimo še enkrat, v moji prvi slikanici.

Sporočilo je preprosto: kdor se reši ega in dovoli ljubezni, da ga preplavi, postane veliko lažji. Kit, ki plava počasi, je odgovor na tisto, kar je vsakemu otroku kristalno jasno, odrasli pa so to že zdavnaj pozabili, zato jih je treba vedno znova opozarjati. Ljubezen je v jedru slehernega človeka, a je pogosto tako otrdela in prestrašena, da je ne moremo več priklicati."

Slikanico lahko naročite prek Esadove spletne strani www.esadbabacic.si, kjer lahko Esada prosite tudi za posvetilo, kar bo dalo knjigi še poseben pečat.

Priporočamo