Eva Pavli po nastopu v Parizu odbojkarski reprezentanci in navijačem zapela tudi na Kongresnem trgu

Eva Pavli po nastopu v Parizu odbojkarski reprezentanci in navijačem zapela tudi na Kongresnem trgu (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
2. 10. 2019

Nadarjena glasbenica Eva Pavli, avtorica uradne himne Evropskega  prvenstva v odbojki 2019, je uradno skladbo v družbi belgijske raperke Miss Angel in francoskega pevca Jeremyja Liorja predstavila že na otvoritveni tekmi v ljubljanskih Stožicah, v nedeljo pa je nastopila nekaj minut po koncu finalne tekme, ki jo je prenašalo 170 televizijskih hiš po svetu.

V času odbojkarske evforije so skladbo Let`s Go Together predvajale radijske postaje doma, pa tudi drugod po Evropi, predvsem pa je bila himna obvezni del vseh tekem na prizoriščih vseh štirih držav gostiteljic (poleg Slovenije še Belgija, Nizozemska in Francija).

Z letošnjim Evropskim prvenstvom v odbojki je Slovenija zagotovo postala ena opaznejših držav tega kontinenta. Poleg tega, da je bila ena od štirih držav gostiteljic, se lahko Slovenija pohvali tudi z izjemnim dosežkom naše reprezentance.

V čast pa nam je lahko tudi uradna himna prvenstva, ki jo je napisala slovenska avtorica in pevka – Eva Pavli. Poleg tega, da je »Let`s Go Together« odmevala s tribun in radijskih postaj,  je Eva himno predstavila tudi večtisočglavi množici na začetku in na koncu prvenstva.

Eva je svojo izkušnjo z nastopa v največjo francoski dvorani predstavila v spodnjem zapisu:"Nastop na finalni tekmi Euro Volley 2019 je bila zame ena najmočnejših in najlepših izkušenj v življenju. Včasih sodeluješ v projektu, ko se pač vse poklopi. Tokrat se je. Veliko so pripomogli naši odbojkarji, ki so prišli v finale. Slovenijo je zajela prava odbojkarska evforija in praktično čez noč smo vsi postali največji odbojkarski navdušenci. Priznam, naše fante naravnost občudujem. Prav nič kaj zvezdniški niso! Čutiti je, da imajo veliko srce, so preprosti, vendar izredno inteligentni in nadvse simpatični.

Vsi smo jim iz srca privoščili zmago. Ampak šport je šport in naši so dosegli zares velik uspeh. Verjamem, da jih čaka svetla prihodnost in da s bodo uspehi odslej vrstili.Neverjetno je, kako šport povezuje ljudi. V Parizu je bilo ogromno Slovencev in bila sem skrajno ponosna na to, kako znamo v ključnih trenutkih stopiti skupaj, se podpirati ... Navkljub temu, da smo dvomilijonski narod, nas je bila Arena Bercy polna in bili smo najglasnejši.

Ko si stopil v dvorano, so nam šle kocine pokonci, vzdušje je bilo naravnost fantastično. Kapo dol našim navijačem, ki so neumorno navijali na vez glas do konca tekme! Prav poseben občutek je bil tudi, ko sem stopala po Pariških ulicah in videvala naše navijače, ki so prinesli svojo dobro voljo in energijo s seboj ... pozdravljali so vse, sploh, kadar so ugotovili, da si “njihov”. Izkušnja z nastopanjem je bila fenomenalna. V sobi, kjer smo se pripravljali na nastop z ostalo ekipo, smo po TV zaslonu spremljali neposreden prenos in bila sem zelo živčna ... pravzaprav samo zato, ker sem spremljala napeto tekmo naših fantov in ne zato, ker se je bližal moj nastop na finalni podelitvi.

Finale v EP so prenašali v več kot 170 držav po vsem svetu in ko sem to izvedela, sem si rekla samo: ”Eva, zdaj je kar je! Zdaj pa pojdi in pokaži, kaj znaš!” 

Ko sem stopila na igrišče, sem nagovorila občinstvo in ko sem videla, da mi sledi, sem takoj začela uživati. Lahko trdim, da sem nastop izpeljala še bolje kot na vajah, saj je bila energija v dvorani neopisljiva. Lahko samo rečem, da je to nepozabna izkušnja, za katero sem neskončno hvaležna. Verjetno se tudi nikoli ne bo ponovila. To so stvari, ki se ti zgodijo enkrat v življenju.

Seveda mi je bilo neskončno žal za naše fante, sploh, ko sem videla razočaranje na njihovih obrazih, vendar za vse nas so bili oni zmagovalci še preden so prišli v finale.

Hvala našim fantom in hvala športu, za takšne trenutke. Šport ne dela razlik in nas To je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi."